Antalya'nın Manavgat ilçesinde karpuz üretim rekoltesi bir önceki yıla göre 27 bin ton arttı. Bir önceki yıl açık ve örtü altında toplam 73 bin ton karpuz üretilirken, geçen sene 100 bin ton gerçekleşti.

Manavgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yeşim Tıravoğlu Demirtaş, ilçede bir önceki yıl 14 bin dekar açık alanda 63 bin ton, 2 bin 255 dekar örtü altında 9 bin 130 ton karpuz üretimi olduğunu söyledi. Geçen Manavgat'ta 15 bin dekar açık alanda 90 bin, 2 bin 277 dekar örtü altında 10 ton olmak üzere toplamda 100 bin ton karpuz üretiminin gerçekleştiğini aktaran Demirtaş, "Geçen yıl toplamda 100 bin ton karpuz üretimi gerçekleşti. Bu üretiminin önemli çoğunluğu Manavgat'ta karpuz üretimiyle özdeşleşen Belenobası'nda yetişti. Belenobası karpuzu kabuk yapısı, şekli, dayanıklılığı ve aromasıyla marka oldu." diye konuştu.

Manavgat Belenobası Muhtarı Hasan Göktaş, bundan 9 yıl önce babasını başlattığı ve bu sene 9'ncusunu yaptıkları karpuz festivalini sürdüreceklerini söyledi. Göktaş, bundan sonra nasıl Isparta denilince gül, Adapazarı Geyve delinince ayva, Osmaniye denilince fıstık, Bursa delinince şeftali, Manisa Kırkağaç denilince kavunu akla gelirse bundan sonra Manavgat denilince de insanların ilk aklına Belenobası karpuzunun geleceğini kaydetti.