Antalya'nın Manavgat ilçesinde portakal üretimi 27 bin 500 tondan, 60 bin tona yükseldi. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), ayrıca portakalın tanıtımı için çalışma başlattı. Markalaştırma için 'susam'da olduğu gibi coğrafi işaretli ürünler arasına aldırmayı amaçlayan Oda yönetimi, 'bizim tadımız başka' sloganıyla, Antalya'nın 19 ilçesinde 10 ton portakal suyu ikram edecek.

MATSO, Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi(AKM) önünde yöresel ürün tanıtımına yönelik portakal suyu ikramı yaptı. MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, yaptığı açıklamada, 2012-2014 yılları arası Manavgat'ta portakal üretiminin yüzde 64 oranında arttığını söyledi. Manavgat'ta 16 bin dekar alanda portakal üretiminin yapıldığını belirten Boztaş, ilçede toplam 600 bin portakal veren yetişkin ağacın olduğunu kaydetti.
Boztaş, şu ifadeleri kullandı: "Manavgat'ta portakal üretimi 27 bin 500 tondan 60 bin tona yükseldi. Manavgat'ta yıllık üretilen 60 bin ton portakalın 15 bin tonu otellerde ve restoranlarda tüketiliyor. Portakal ihracatından Manavgat ekonomisine yıllık 100 bin dolar döviz girdisi oluyor. Hedefimiz Manavgat portakalını 'bizim tadımız başka' sloganıyla tanıtmak ve markalaştırmak. Ardında da tıpki Finike portakalı gibi coğrafi işaretli ürünler arasına girmesini sağlamak. Bu değerimizi markaşatırarak dünyaya sunmak istiyoruz."