Antalya'nın Manavgat ilçesinde defne, susam, yer fıstığı, pamuk, buğday, yulaf, arpa, mısır(dane) ve silajlık mısırdan sonrası kekik de yaygın şekilde yetiştirilecek.

İlçede tarım yapılan 423 bin dekar alanın 132 bin 500 dekarını hububat oluşturuyor. Hububatta da 92 bin 244 dekarda yıllık 35 bin tonla birinci sırada buğday yer alıyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Itri ve Tıbbi Bitkiler ile Boya Bitkileri Üretiminin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Gaziler Mahallesi'nde kekik yetiştiriciliği başlattı. Yapılan toprak tahlili analizi sonrası Gaziler Mahallesi'ninin toprak ve iklim yapısının kekik üretimine elverişli olduğunu kaydedildi.

Proje kapsamında Gaziler Mahallesi'nde kekik fideleri belirlenen 5 dekar alanda toprakla buluşturuldu. Gaziler'de 5 dekar alanda dikimi yapılan kekiklerin Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsünden temin edildiği ve tohumlardan Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce fide üretimi gerçekleştirildiği kaydedildi.

Gaziler mahallesi toprak yapısının kekik yetiştiriciliğine elverişli olduğunu belirten İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yeşim Demirtaş, "Üretilen kekik fideleri toprakla buluştu. Gaziler'de dikim işlemi Antalya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü ile Manavgat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personel tarafından dikilmiştir. Gaziler kekik üretimi için elverişli bir yer." diye konuştu.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü verilerine göre, 233 bin 764 dekar alanda toplamda 132 bin ton ve piyasa değeri 105 milyon lira olan buğday, dane mısır, silajlık mısır, susam, pamuk, arpa, yulaf, ve yer fıstığı yetiştiriliyor.