Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Manisa Bölge Müdürü Mehmet Akyol, Manisa'nın koyun varlığıyla Ege Bölgesi'nde ilk sırada yer aldığını bildirdi. Akyol, keçi potansiyeliyle ise Manisa’nın Ege'deki illeri arasında üçüncü sırada yer aldığını söyledi.

TÜİK Manisa Bölge Müdürü Akyol, illerin koyun ve keçi istatistiklerini açıkladı. Ege Bölgesinde en fazla koyuna sahip olan ilin 775 bin 382 baş ile Manisa olduğunu aktaran Akyol, en az koyunun 179 bin 306 baş ile Muğla'da olduğunu bildirdi. Koyun varlığıyla Ege Bölgesi’nin en son sırasında yer alan Muğla’nın, keçi sayısına varlığında ise Ege Bölgesi illeri arasında 277 bin 576 baş ile ilk sırada yer alırken, keçi sayısı en düşük olan ilin 45 bin keçi sayısı ile Uşak olduğu ifade etti.

Manisa ilçeleri arasında koyun sayısı en yüksek olan ilçenin 194 bin 184 baş ile Kula olurken, koyun sayısı en düşük olan ilçe 6 bin 681 baş ile Ahmetli oldu. Keçi sayısına bakıldığında en yüksek keçi varlığına sahip Manisa ilçesi 29 bin 926 baş ile Saruhanlı olurken, en düşük keçi varlığına sahip ilçe ise 860 baş ile Ahmetli olarak açıklandı.