Akdeniz Üniversitesi ile Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO), ilçede turizm fakültesi yapımı için protokol imzaladı. MATSO, toplantı salonunda tören düzenledi. Turizm fakültesi yapımı ile Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe ile MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, düzenlenen törenle protokol imzaladı. Fakültenin yapımı için 50 bin dönüm yer ayrıldığı belirtildi.

Protokol töreninde konuşma yapan Rektör İsrafil Kurtcephe, MATSO ile yaptıkları protokolle 220 bin yatak kapasitene sahip Manavgat'ta bir devlet üniversitesinin temelini atmış olduklarını söyledi. Akdeniz Üniversitesi olarak Antalya'nın Alanya, Manavgat, Serik ve Kumluca ilçelerinde fakülteler açılmasını bununda üniversite şekillenmesini oluşturmak olduğunu belirten Kurtcephe, Alanya'da Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nin açılmasının tüm altyapısının hazır olduğunu Meclis'den onay beklediklerini kaydetti.

Birbirine yakın komşu olan Alanya ve Manavgat ilçelerinin dünden bugüne eğitimde birbiriyle aralarında her zaman tatlı bir rekabetin olduğunun altını çizen Kurtcephe, Manavgat'a turizm fakültesinin açılmasının önümüzdeki yıllarda başka fakültelerin açılmasıyla kendini Manavgat Şelale Üniversitesi olarak göstereceğine yürekten inandığını söyledi. Kurtcephe, "Nitelikli insan yetiştirmek ve bilim dünyasıyla kucaklaşma istiyorsak, kuracağımız üniversitesi dünya ile entegre olmuş yerler olmalı. Dünyaya açılmış. Dünyanın her yeriyle kucaklaşmış yerler olmalı. İşte bunlardan biride Antalya'dır. Ona bağlı beldeler geliyor. Bizim hedefimiz Manavgat, Alanya, Kumluca ve Serik'te birer devlet üniversitesinin zeminini oluşturmak ve lokomotifini kurmaktır. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Meclis'ten çıkmak üzere. Manavgat'ta mutlaka devlet üniversitesi olmalı. Dünya ile entegre olmuş bir yerde mutlaka bir üniversitesi olmalı. Burada kurulacak bir üniversitede dünyanın her yanında bilim adamı gelir. Bugün MATSO ile yaptığımız protokol Manavgat'ta bir devlet üniversitesinin yolunu açacak. Onun Manavgat şimdiden kampüsünün oluşturmak için bin dönümlük yer ayarlamalı." diye konuştu.

Geleceğin bilim kuruluşlarının oluşturmak için büyük düşünmenin şart olduğunu belirten Kurtcephe, insanın bu dünyada bırakacağı en değerli mirasın gelecek nesillere bırakacağı hayır hizmetleri olacağını kaydetti.

MATSO Başkanı Ahmet Boztaş da bugün yaptıkları protokolle Manavgat Şelale Üniversitesi'nin temelini atmanın sevinci içinde olduklarını kaydetti. Turizm fakültesinin ön protokol anlaşmasının 3 yıl önce dönemin eski MATSO Başkanı Dr. Şükrü Vural ile Rektör Kurtcephe tarafından imzaladığını hatırlatan Boztaş, fakülteyi bir içinde tamamlayarak önümüzdeki yıl eğitime kazandırmak istediklerini ifade etti.