Türkiye genelindeki 29 hastanesinin yönetim kadrosu Trabzon’da toplayan Medical Park, 3 yıl içinde 16 bin çalışan sayısını 25 bine çıkartmayı hedefliyor. Hastanecilik alanında faaliyet gösteren grup, öğrencilerinin yarısı yurt dışından olan uluslararası bir üniversite kurmak için çalışmalara başladı.

Medical Park yıllık değerlendirme toplantısını Trabzon'da yaptı. Medical Park Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, en fazla istihdam sağlayan 25. kuruluş olduklarını belirterek, “En büyük iki sağlık grubundan biriyiz. 3 yıl içinde yeni hastanelerimiz ile çalışan sayımızı 16 binden 25 bine çıkaracağız. Yakın zamanda da yabancı öğrencilerin de eğitim alacağı uluslararası bir üniversite kurmayı hedefliyoruz.” dedi. Usta, kurmayı düşündükleri yeni üniversite ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Gürcistan, Türk Cumhuriyetleri, Rusya, Afrika gibi bir çok ülkeden gelecek yabancı öğrenciler için eğitim konusunda turizm destinasyon merkezi olacak bir üniversite kurmak istiyoruz. Yakında YÖK’e başvuracağız. Böylece öğrencilerinin yarısı yurt dışından olan uluslararası bir üniversiteyi ülkeye kazandıracağız. Trabzon’dan birçok kişi göç etmekte, bu göçü durdurmak adına ilimizde tıp fakültesi kurulmasını sağlayacağız.”

Eylül 2014’te Medical Park Trabzon Hastanesi, ardından Aralık 2014’te de Medical Park Karadeniz Hastanesi ile Trabzon halkına hizmet vermeye başladıklarını söyleyen Usta, Medical Park Trabzon Hastanesi’nde onkoloji cerrahisinin yapıldığını, yakın zamanda kemoterapi ve radyasyon tedavisinin de olacağını açıkladı. Usta, Türkiye’de kemik iliği nakillerinin dörtte birini Medical Park Hastaneleri’nde yapıldığını ifade ederek, “Kemik iliği ve organ nakli gibi hayat kurtaran ameliyatlardan ücret almıyoruz. Her organ bağışının 6 kişiye yeni hayat verdiğinden yola çıkarak geçtiğimiz hafta burada gösterimini yaptığımız belgesel sonrasında 33 kişi organlarını bağışladı. Buradan, duyarlı davranan herkese teşekkürü bir borç bilirim.” şeklinde konuştu.