İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) Yönetim Kurulu’nun sosyal sorumluluk projeleri kapsamında şehrin kültür, sanat ve tarihine de katkı sağlamak için oluşturduğu Kültür Yayınları'ndan çıkan, “Mithatpaşalılar-Okul Kuran Okuldan, Sanayici Fabrikasına” isimli kitap, adını aldığı okulla buluştu.
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis Üyesi Enver Olgunsoy, İzmir’in önde gelen sanayicilerinin okulu Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi (EML) ve sanayicilerin tanıklığında şehrin sanayileşme tarihini aktaran kitabı, Okul Müdürü Ercüment Selim’e hediye etti. Mithatpaşa EML Müdürü Selim ile görüşmesinde mesleki eğitimin önemine dikkat çeken Olgunsoy, “Meslek liseleri, sanayicinin gözbebeğidir.” dedi.

Konuşmasında EBSO’nun geçmişten bugüne mesleki eğitime verdiği katkıya dikkat çeken Olgunsoy, “Ender Yorgancılar, mesleki eğitim ve ara eleman ihtiyacı ile ilgili konuyu her fırsatta dile getiriyor. Zira ülkemizde ciddi bir işsizlik, ancak ondan da öte mesleksizlik sorunu var. Bunun çözümü ise mesleki eğitime ağırlık vermekte.” diye konuştu. Çözüme katkı sağlamak için İAOSB'nin, her OSB'ye bir meslek lisesi projesine öncülük ettiğini belirten Olgunsoy, “Yakın bir zamanda eğitime geçecek olan İAOSB Meslek Lisesi, gençlerimizin iş ve meslek sahibi olmasına zemin hazırlayacak.” dedi.

YOL GÖSTERİCİ OLACAK

Meslek liselerinin önemine dikkat çekmek için Sinan Doğan, Murat Şahin ve Nihat Delibaşı’nın, Mithatpaşa EML’den mezun olan ve İzmir sanayisinin önde gelen 18 ismiyle yaptığı röportajlardan derlenen bir kitap çalışmasına imza attıklarını belirten Olgunsoy, Mehmet Ali Sütlü ve Yener Özdemir’in grafik tasarımıyla ortaya çıkan eserin bir ilk olduğunu ve Mithatpaşa EML Kütüphanesi’nde yer almasından büyük memnuniyet duyacaklarını dile getirdi. Olgunsoy, “Kitapta yer alan gerçek başarı hikayeleri, inanıyorum ki burada eğitim görecek nesillere ışık tutacak.” dedi. Müdür Selim de kitabı bastıran İAOSB Başkanı Hilmi Uğurtaş ve yönetimine teşekkür ederek, mesleki eğitim konusunda yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.