Tunceli’nin Pülümür ilçesine bağlı Hasangazi köyüne bağlı Bayraklı mezrasında yaşayan Rıza ve Fatma Yıldız çifti kendi enerjilerini üretiyor.

Pülümür Kaymakamı Mekan Çeviren, köylere geri dönüş kapsamında Hasangazi köyü Bayraklı mezrasına yerleşen ve kendi enerjilerini üreten Rıza ve Fatma Yıldız çiftini ziyaret etti. Uzun yıllar yurt dışında çalıştıktan sonra emekli olarak köylere dönüş kapsamında tekrar köylerine yerleşen Rıza ve Fatma Yıldız çifti, örnek olacak bir projeye imza attı. Çift, yerleştirdikleri güneş enerjisi paneli sistemi ile kendi evlerinin ihtiyacı olan elektrik enerjisini üretiyor. Güneş enerjisi sistemini İzmir’den getirdiklerini ve şu anda 5 güneş paneli ile ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten Rıza ve Fatma Yıldız çifti, 6 panel daha yerleştirdiklerinde hiçbir şekilde elektrik sorunlarının kalmayacağını ifade etti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Kaymakam Mekan Çeviren, Kaymakamlık olarak bu tip projelere destek olacaklarını söyleyerek, yeşil enerji sistemi ile hem doğanın korunduğunu hem de elektrik ihtiyacının karşılandığını ifade etti. Yeşil enerji konusunda ilerleyen dönemde Kaymakamlık olarak vatandaşlara bir bilgilendirme toplantısı düzenleyeceklerini açıklayan Kaymakam Mekan Çeviren, ilçede ve köylerinde yaşayan bütün vatandaşları yeşil enerji konusunda çalışmalar yapmaya davet etti.