Minex-6. Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı devam ediyor. İki yılda bir organize edilen Minex, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından TMMOB Maden Mühendisleri Odası’nın desteğiyle düzenleniyor.

Türkiye’nin yanı sıra ABD, Almanya, Çin, Danimarka, Fransa, Finlandiya, İran, İngiltere, İsveç, İtalya ile Çek Cumhuriyeti’nden milli katılımın olduğu fuara, ilk gün ABD, Almanya, Birleşik Krallık, Çin, İran, İrlanda, İtalya, Japonya, Polonya, Rusya ve Yunanistan’dan ve yurt içinden 33 ilden profesyonel ziyaretçi geldi. Yeraltındaki bir galerinin havalandırma, taşıma ve nakliye sistemleri ile tamamen bire bir kopyası olan maden ocağı, Minex Fuarı’nın ilgi odağı oldu. Fuarda 15 metrelik bölümünün sergilendiği maden ocağı, yer altında çalışanı yer üstünden takip edebilen ve yer altında olan her olayı anında yer üstünde görüntüleyen özelliğiyle ilgi çekti.

‘TEKNOLOJİDE GELİNEN SON NOKTA’

Madencilik sektörünün en yeni teknolojilerinin sergilendiği fuarda, bu yıl maden makineleri sektörünün ilgisi önemli ölçüde arttı. Dünyada madencilik sektörünün, yer altı kömür madencilik teknolojisinde geldiği en son nokta olan hidrolik tahkimat, Minex’te sergileniyor. Yaklaşık 30 ton ağırlığındaki yer altı hidrolik tahkimatı, günde 2 bin 500 tona kadar kömür çıkarabiliyor.

9. Uluslararası Endüstriyel Hammaddeler Sempozyumu ise sektöre ışık tutan yaklaşımlarıyla fuarın akademik ve sektörel altyapısına destek verdi. İzmir, madencilik sektörünün gelişmesine, profesyonel ziyaretçiye açık, kapsamlı bir ihtisas fuarı ve önemli bir sempozyumla destek oldu. 16 Mayıs 2015 Cumartesi günü sona erecek Minex, 10.00 – 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.