Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından sektör paydaşlarını buluşturan MODEKO 2015-26. İzmir Mobilya Fuarı kapılarını açmaya hazırlanıyor. Efor Fuarcılık tarafından. 25 Şubat-1 Mart arasında düzenlenecek. Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, uluslararası standartlardaki Türk mobilya sektörünün ortaya koyacağı vizyonla ciddi iş bağlantılarına imza atacağını söyledi.

İşleyen, İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Tevfik Özdemir ile düzenlediği basın toplantısında fuara ilişkin bilgi verdi. Mobilya üreticisi katılımcılarını, hedeflerine kısa sürede ve en etkili biçimde MODEKO İzmir Mobilya Fuarı'nın ulaştırdığına dikkat çeken İşleyen, “Yaklaşık 26 yıl önce yerli mobilya üreticimizin imalat ve pazarlama gücünü yükseltmek, sektör paydaşlarını zirve niteliğindeki organizasyonumuzda biraraya getirmek için yola çıkmıştık. İşbirliği yaptığımız odalarımız, derneklerimiz ve sektör öncüleriyle birlikte nice başarılara imza attık.” dedi. Yaklaşık 500 bin istihdamla yerli mobilya sektörünün hem 2,4 milyar dolar ihracatında hem de 10 milyar dolarlık iç piyasa satışında MODEKO’nun hatırı sayılır bir paya sahip olduğunu dile getiren İşleyen, şunları kaydetti: “İç piyasadaki gücünü arttırarak yerli üreticimizin, Türkiye'nin ihracatçı ülkeler arasındaki yerini daha üst sıralara yükseltmesi için titiz bir çalışma yürütüyoruz. Türkiye ve dünyanın dört bir yanından sektör paydaşları, MODEKO 2015 kapsamında İzmir'de olacak. Yürüttüğümüz özel çalışmayla en yoğun alım heyetlerinin katılacağı ülkeler Arnavutluk, Cezayir, BAE, Etiyopya, Filistin, Gürcistan, Irak, İsrail, Katar, Kosova, Libya, Lübnan, Makedonya, Mısır, Romanya, Sırbistan, Sudan, Suriye, Suudi Arabistan, Tunus, Ürdün, İsveç, Azerbaycan, Yunanistan, Almanya, Fildişi Sahilleri, Hollanda ve Fas; en yoğun yurtiçi alım heyetlerinin katılacağı illerimiz Denizli, Konya, Kütahya, Uşak, Afyon, Antalya, Ankara, Diyarbakır, Muğla, Balıkesir, Karaman, Kahramanmaraş, Bursa, Burdur, Kayseri ve Isparta olacak. Diyarbakır ve Konya Ticaret odalarımız çok sayıdaki üyesiyle, ülkemizin en etkili dernekleri üst düzeydeki temsilcileriyle fuarımızı ziyaret edecek. Oluşturacağımız fırsatları, katılımcılarımızın önemli iş bağlantılarına dönüştüreceğinden eminiz.”

BÜRO MOBİLYALARINA ÖZEL BÖLÜM

MODEKO’nun mobilya sektörünün vitrini niteliğinde olduğunu vurgulayan Oda Başkanı Özdemir de beş gün süreyle sektörün nabzının İzmir’de atacağını ifade etti. Oda olarak fuarı desteklediklerini kaydeden Özdemir, “Geldiğimiz noktayı ve son trendlerimizi, MODEKO vitrinlerinde sektör profesyonelleri ve nitelikli alıcılarla buluşturabiliyoruz. Büro mobilyalarından özel bir bölüm oluşturulması yönünde ciddi de bir çalışmamız oldu. Fuar kapsamında katılımcılarımız, ziyaretçileri en iyi şekilde ağırlayacak. Gerek katılımcılarımız gerekse ziyaretçilerimiz, bu fuarımızda önemli iş bağlantıları kuracak. ”dedi.

FUARA 192 FİRMA, 200 MARKAYLA KATILACAK

İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda 25 Şubat tarihinde başlayacak 26. İzmir Mobilya Fuarı'na sektörün 192 firması, 200'ün üzerindeki markasıyla katılacak. Mobilya mağazaları, zincir mağazalar, toptancılar, dağıtıcılar, ithalatçılar, ihracatçılar, profesyonel satın alma yetkilileri, bayiler, mimarlar, iç mimarlar, dekoratörler, endüstriyel tasarımcılar, taahhüt firmaları, mobilya yan sanayi üreticilerini biraraya getirecek organizasyonda modern ve klasik mobilyalar, eskitme ve modüler mobilyalar, masa, sandalye, kanepe ve koltuklar, bebek ve genç odaları, yatak ve yatak setleri, ofis mobilyaları, mutfak mobilyası, bahçe mobilyaları, ev dekorasyonu ve aksesuarları ile aydınlatma ekipmanları sergilenecek. Beş gün sürecek fuar kapsamında “En İyi Stand Tasarım” yarışması yapılacak. Geçmişten günümüze minyatür mobilyalardan oluşan farklı bir çalışma da ilk kez görücüye çıkacak. Fuar ilk dört gün 11.00-20.00 saatleri arasında, son gün ise 19.00'a kadar ziyaret edilebilecek.