Bursa'nın Mudanya ilçesinde Esnaf Teşkilatları Başkanı Emir Ali Usta, esnafları uygun kredi imkanları hakkında bilgilendirdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği ‘S’ plakalar için kooperatif olarak 150 bin liraya kadar sıfır faiz oranıyla 5 yıllık kredi verebildiklerini açıklayan Başkan Usta, bu kredinin bankadan alınması halinde esnafın 5 yılda 30 bin lira fazla para ödemek zorunda kalacağını belirtti. 150 bin liralık kredinin sadece S plakalı araç kullanıcıları için değil tüm esnaf için geçerli olduğunu söyleyen Usta, Halk Bankası Mudanya Şube Müdürü Hande Çetin ve personeline teşekkür etti.

Bu arada ustalık ve kalfalık belgesi için uyarılarda da bulunan Esnaf Teşkilatları Başkanı Emir Ali Usta, kasap, erkek kuaförü, bayan kuaförü ve tüm sanayi siteleri esnafları için geçtiğimiz yıllarda yapılan çıraklık okulunu şimdi esnafın ayağına getirdiklerini belirterek, belgesi olmayan esnafın Esnaf Odası’ndan bilgi almalarını istedi. Geçici İşyeri açma belgelerinin, kalfa ve ustalık belgesi ile değiştirilmesi gerektiğine de dikkati çeken Usta, Mudanya Esnaf Odasının açacağı iki sınıfla kalfalık ve ustalık belgelerini almak için esnafın bir şansı daha olduğunu vurguladı