Muğla Valisi Amir Çiçek, İzmir'de düzenlenen MARBLE 2015-21. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'nda, Muğla'da faaliyet gösteren mermercileri ziyaret etti. Bu firmaların stantlarını tek tek gezen Çiçek, yetkililerden fuar hakkında bilgi aldı.

Vali Çiçek, burada yaptığı açıklamada, "Muğla, yer altı ve yer üstü pek çok zenginliğe sahip. Bunlardan biri de doğanın bize armağan ettiği mermer. İlimiz turizm, tarım ve madencilik şehri. Muğla Beyazı gibi dünyanın pek çok ülkesinden talep gören değerli bir taşımız var. İl olarak, 36 ülkeye yıllık yaklaşık 350 milyon dolar ihracat yapıyoruz. Bu, ekonomiye ciddi bir katma değer. Sektörde 10 bin vatandaşımızın da istihdam edilmesi çok önemli. Dilerim, İzmir ve yurtdışındaki diğer fuarlara katılım sonucunda daha fazla ihracat rakamlarına ulaşırız." dedi.

Doğaltaşta dünyanın en önemli fuarlarından olan MARBLE, 25–28 Mart 2015 tarihleri arasında profesyonellerin ziyaretine açık olacak. Fuarın, 27 ülkeden 373'ü yabancı toplam bin 562 katılımcısı bulunuyor. Ağırlıkları 10 ile 30 ton arasında değişen, işlenmiş veya ham olmak üzere 15 bin ton doğal taş ve toplam 784 blok sergileniyor. Toplam 119 bin metrekare alanda düzenlenen fuarda mermer ve doğaltaş, fabrika makineleri, ocak ve iş makineleri, ekipmanları ve sarf malzemeleri yer alıyor.