Çalışma ve İş Kurumu Muş İl Müdürlüğü’nün (İŞKUR) Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında Muş Orman İşletme Müdürlüğü'nde istihdam edilmek üzere toplam alacağı 600 kişilik başvuruya 2 bin 355 kişi müracaat etti. 600 kişi için noter huzurunda kura çekimi yapıldı.
Türkiye İş Kur Genel Müdürlüğünün Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında Orman işletmeleri Genel Müdürlüğü ile yapılan protokol gereği Türkiye geneli 120 bin kişilik işçi alımı gerçekleşecek. Bu kapsamda Muş ve ilçelerinde çalıştırılmak üzere gönderilen 600 kişilik kontenjana toplam 2 bin 355 kişi müracaat etti. Müracaatlar sonucu yapılan kura çekimi ile Muş genelinde 600 kişinin istihdam edileceği açıklandı.
Muş Merkez için ayrılan 265 kişilik kontenjana müracaat eden bin 355 kişinin kura çekimi gerçekleştirildi. Muş Orman İşletme Müdürlüğü bahçesinde Muş 2 nolu Noteri Çoşkun Yıldırım'ın huzurunda yapıldı. Kura çekimi ile Muş Merkezde istihdam edilecek olan 265 kişi belirlendi. Kurada ismi çıkanların müracaat etmemeleri durumunda yedek olarak belirlenen kişiler alınacağı belirtildi.
“600 İŞÇİ 6 AY SÜREYLE ÇALIŞACAK”
İşe alınacak işçilerin 4 Mayıs 2015 tarihinde iş başı yapacağı ve 6 süre ile çalışacaklarını belirten Muş İŞKUR Müdür Vekili Ali İhsan Arslan, şunları söyledi: “Türkiye İŞKUR Genel Müdürlüğü ve Orman İşletmeleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile Türkiye genelinde toplam 120 bin kişi 6 ay süre ile istihdam edilecek. Müdürlüğümüzce alımı yapılacak olan 600 kişilik iş için toplam 2355 kişi müracaat etti. Bugün ilimizde 600 kişilik bir alım gerçekleştirdik. Alımı yapılan bu 600 kişi asgari ücret ile çalışacak ve sigortaları 6 ay boyunca yatırılacak. İşçi alımları için Merkez ve ilçelerde ayrı ayrı kura çekimi gerçekleştirdik. Kura ile işe giren 600 kişi 4 Mayıs tarihinde iş başı yaparak 4 Kasım tarihine kadar Orman İşletme Müdürlüğünde İstihdam edilecekler. Bu arkadaşlarımız fidan dikimi ve ağaç bakım işlerinde çalışacaklar.”
“6 AY İSTİHDAM EDİLECEKLER FİDAN DİKECEK”
Muş Orman İşletme Müdürü Dursun Tel ise “Muş genelinde toplam 600 kişi istihdam edilecek. Bunlar 6 ay süre ile kurumumuzda fidan dikme ve ağaç bakımı işlerinde çalışacaklar, Muş Merkezde çalışacak işçiler ayrı ayrı yerlerde çalışacaklar. Buna göre 20 kişi Yeşilova beldesinde, 60 kişi Kızılağaç Beldesinde, 10 Kızılağaç beldesi Güdümlüde, 85 kişi Merkezde, 5 kişi Merkez Karaköprü köyünde, 5 Kişi Merkez Köşk köyünde, 5 Kişi Merkez Yukarı Yongalı köyünde, 5 Kişi Merkez Gölköy de, 5 Kişi Merkez Karabey Köyünde, 5 kişi Merkez Yeralan köyünde, 20 Kişi Merkez Savaşçılar köyünde, 10 Kişi Merkez Kalecik köyünde ve 30 kişi Yaygın Beldesinde olmak üzere toplam 265 kişi Muş Merkez ve köylerinde 4 Mayıs tarihi itibariyle iş başı yapacaklar geri kalanlar ise ilçelere de yapılan kuralar sonucu ilçelerde çalışacaklar" şeklinde konuştu.