Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Nesim Ekinci, hükümetin bir an önce kurularak, belirsizliğin son bulması çağrısı yaptı.

7 Haziran genel seçimlerinin ardından bir değerlendirme yapan Ekinci, “Bir genel seçimi daha geride bıraktık. Oldukça yüksek katılımlı bir seçim yaşadık. Bu sonuçların ‘Sağduyu ve demokrasi’ mesajı verdiğini iyi okumak gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

Halkın 4 partili bir Meclis istediğini ve iradesini bu yönde kullandığını belirten Ekinci şunları kaydetti: “Şimdi ise bir an önce hükümetin kurulması, siyasi belirsizliğin sona ermesi, ekonomik istikrarın sürmesi ve ülkemizin geleceğinin şekillenebilmesi adına adımların atılması gerektiğini düşünüyoruz. Sağduyu ve uzlaşı içinde, ortak akılla yönetim halkımızın talebidir. Bu talebin siyasilerde ses bulması tüm toplumun ortak beklentisidir. Mersin’imizde de yeni seçilen tüm milletvekillerine başarılar diliyor ve kutluyoruz. Hükümet kurulduktan sonra, kentimizin çözüm bekleyen sorunlarının çözülmesi için 11 milletvekilinin ortak hareket etmesi ve Mersin paydasında birleşmesi gerektiğini düşünüyoruz."