Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tüm narenciye çeşitlerinin kurtlanmasına, dökülmesine ve meyve kalitesinin düşmesine neden olan Akdeniz meyve sineğine karşı mücadele başlattı. Akdeniz meyve sineği ile toplu mücadele projesi kapsamında bakanlık Hatay'ın Erzin ilçesinde 1500 narenciye üreticisine ücretsiz ilaç dağıttı.

İlaçların dağıtımı, Erzin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde yapıldı. Hatay Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi'nin katıldığı ilaç dağıtım etkinliğine, İlçe Kaymakamı Hasan Yaman, Belediye Başkanı Kasım Şimşek, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Keskin, Narenciye Üreticileri Birliği Başkanı Cankat Karakurum ve narenciye üreticileri katıldı.

Proje hakkında bilgi veren İl Tarım Aydın Müdürü Tüfekçi, ''Üreticilerimiz ürünü kaliteli üretmenin yanında aynı zamanda iyi bir fiyata satsın ki emeğinin karşılığını alsın. İyi bir fiyata satılması için de en önemli unsur pazarlamadır. Ürünlerimizin büyük bir miktarı ihracata gidiyor. Bu konuda karşılaştığımız en önemli sorun ülkemizde çok yangın olan Akdeniz meyve sineğidir. Ne yazık ki son yıllarda pazarladığımız bir çok ürün bu hastalıktan dolayı ülkemize tekrar gönderilmekte. Bu zararlı böcekle üreticilerimiz topluca mücadele etmeli. Tek başına mücadele bir işe yaramaz. Bundan yola çıkan bakanlığımız Akdeniz meyve sineği ile mücadele başlattı. Önümüzdeki yıllarda Türkiye'de uygulanacak bu proje şimdilik pilot olarak seçilen bu bölgemizde uygulanacaktır. Projenin bir ayağı, üreticilerimize ücretsiz ilaç dağıtacağız. Diğer ayağı ise eğitim. Bunu da bizim teknik personelimiz verecektir. Benim üreticilerimizden ricam hep birlikte hareket edelim. Bu hastalıkla birlikte mücadele şart.’’ ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından üreticilere ilaç dağıtımına geçildi. Çiftçilere bahçelerinin büyüklüğüne göre üçer kez uygulanacak miktarda ilaç dağıtıldı.