Niğde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 'İyi tarım uygulama yöntemi' ile ilde 43 çiftçi tarafından 19 bin 33 dekar alanda bitkisel üretim yapılıyor ve yıllık 38 bin 731 ton iyi tarım uygulamalı ürün üretiliyor.



Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada ilde 17 bin 370 dekar alanda iyi tarım uygulamaları ile elma üretimi yapılıyor. Bunun dışında da armut, nektarin, erik, kavun, karpuz, domates, hıyar ve patates gibi iyi tarım uygulamalı ürünler üretilmektedir. İnsan sağlığına büyük zara veren kimyasal kalıntısı olmayan bu ürünlere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yetkilendirilen özel kontrol ve sertifikasyon kuruluşları tarafından iyi tarım uygulamaları sertifikası düzenlenmekte.



İyi tarım uygulamalı üretim yapan çiftçilere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl toplam 306 bin TL tutarında destek verildi. 2015 yılı itibariyle dekar başına meyve ve sebzede 50 lira, örtü altında 150 lira, süs bitkileri ve aromatik bitkilerde 100 lira destek verileceği açıklandı.