Yozgat’ın Aydıncık Kaymakamlığı koordinatörlüğünde, Aydıncık Köylere Hizmet Götürme Birliği, İl Özel İdaresi, Belediye ve İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan ‘Kazankaya Kanyonu Eko- Turizm ( Doğa Turizmi) Altyapısı Geliştirme Projesi’ ile Kazankaya Kanyonu turizme kazandırılacak.

Aydıncık Kaymakamı Sinan Başak, yaptığı açıklamada, 2015 Yılı Proje Teklif Çağrısı döneminde hazırladıkları Aydıncık adlı yeni proje ile Kazankaya Kanyonunda altyapı, çevre düzenlemesi, tanıtım markalaşma çalışmalarının yapılacağını söyledi. Kaymakam Başak, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’na (ORAN) sunulacak projenin amacının Kazankaya Kanyonunun doğal, tarihi ve kültürel turizm alanlarındaki zenginliğini tanıtımı, markalaşma, hizmet kalitesi ve turizm altyapısının iyileştirilmesi yoluyla bölgesel ve ulusal alanda cazibe merkezi haline gelmesine katkı sağlamak olduğunu vurguladı.

Kayamkam Başak, "Bu projeyle Kazankaya Kanyonu’nda yapılacak olan gerekli altyapı çalışmalarıyla, yürüyüş parkurları, geçiş köprüleri, bağlantılı asma köprüler üzerinde yürüyüş parkuru, dinlenme alanları, seyir tepesi, yönlendirme tabelaları, çeşmeler ve hayvan ve tarihi heykel figürleri kazandırılmış olunacaktır. Böylece Kanyon, alternatif turizmin yapılabildiği fiziki alt yapıları tamamlanmış olup ve ülke genelinde cazibe merkezi haline dönüşebilecek bir alan haline gelecektir.” dedi.

Altyapı çalışmaları ile hem istihdamada katkı sağlanacağını söyleyen Kaymakam Başak, “Bu altyapı çalışmaları ile ortaya çıkacak istihdam imkanı ve turizm gelirleri yöre halkının gelir seviyeleri açısından bir kazanım meydana getirirken, il ve bölge ekonomisinin kalkınmasına da katkı sağlayacak. Bölgeye yapılacak ziyaretçi sayısında ki artışa pareler olarak daha önceki projeyle Kanyon girişine kazandırılmış olan sosyal tesislerden daha fazla ziyaretçinin de yararlanması da sağlanmış olunacaktır.” diye konuştu.