Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Avrupa'da 3 bin 200 bağımsız seyahat acentesini bünyesinde barındıran Touristic Service System (TSS) Grup ile işbirliğine gidiyor. Yılda 3,5 milyon Avrupalı'yı, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ülkelere tatile gönderen TSS Grup, yıllık 4 milyar euro cirosuyla dikkat çekiyor. Anlaşmanın Türkiye'nin turizm gelirini ve turist sayısını artırması bekleniyor.

Türkiye turizmini yakından ilgilendiren işbirliği Antalya şehir merkezindeki bir otelde düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu. Toplantıya TÜROFED Yönetim Kurulu Üyeleri ile TSS Grup Başkanı Manuel Molina katıldı. 2 bin 200'ü Almanya'da olmak üzere 20 Avrupa'da ülkesinde 3 bin 200 bağımsız seyahat acentesiyle faaliyet gösteren TSS Grup, her yıl 3,5 milyon Avrupalı'yı aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ülkelere seyahate gönderiyor. Grup bu faaliyetinden yıllık 4 millyar Euro gelir elde ediyor. TSS, Almanlar başta olmak üzere her yıl 1,2 milyon Avrupalı'ya Türkiye'de tatil yaptırıyor. TSS'nin müşterilerinin 1,3 milyonu İspanya'ya geri kalanı da dünyanın diğer bölgelerine seyahat ediyor.

Türkiye'nin Avrupa'da daha iyi pazarlanması ve satışların artması için TSS Grup ile yaptıkları anlaşmanın önemli olduğunu belirten TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, işbirliği kapsamında bazı özel projelerin geliştirileceğini söyledi. Türkiye'nin tüm bölgelerinin başta Almanya olmak üzere Avrupa'da pazarlanmasının ve Türkiye’ye seyahatlerin artmasının hedeflendiğini anlatan Osman Ayık, TSS'nin en önemli özelliğinin tur operatörlerinden bağımsızlığı olduğunu ifade etti. Türkiye turizmine katkı sağlamasını bekledikleri işbirliğinin sonucunu uzun vadede alacaklarına inandıklarını vurgulayan Ayık, “Bu, sonuçta Türkiye'ye yönelik turizm hareketine katkı yapacak. Hemen yarın neticesini alacağız diye düşünmemek lazım. Uzun soluklu bir işbirliği olacak. Doğru noktalara, doğru projelerle yaklaştımığızda ülkemize ve bölgelerimize bu işbirliğinin çok önemli katkısı olacak.” diye konuştu.

TSS Grup Başkanı Manuel Molina da Almanya'da ağırlıklı olarak İspanya ile Türkiye'nin satıldığına değindi. Molina, gazetecilerin anlaşmanın Türkiye'ye nasıl katkısı olacağına dair sorusuna, “Turizmde hemen sonuç bekleniyor. Bizim başlatacağımız projeler uzun vadeli olacaktır. Onların çözümlerini de zaman zaman göreceğiz.” dedi.

TÜROFED yöneticileri toplantı sonunda TSS Grup Başkanı'na üzerinde nazar boncuğu bulanan plaket hediye etti. TÜROFED Başkanı plaketi verirken, “İnşallah bu işbirliğine nazar değmez.” temennisinde bulundu.