Artan sıcaklarda araçlarının klima performansında düşüş yaşayanların daha büyük arıza çıkartmadan mutlaka bir servise başvurması gerektiği bildirildi.

Araç klimalarının düzenli şekilde soğutma sisteminde kullanılan gazın eksik olup olmadığının kontrol edilmesi ve polen filtresinin zamanında temizlenmesi gerektiği, bunların ihmal edilmesi durumunda araçta istenmeyen masrafların çıkabileceğini belirten Oto Klima Teknisyeni Kazım Yavuzer, "Oto klimasına düzenli bakım yapılmaz ise kompresör yıpranır. Buda pahalı sonuçlar doğurur." diyerek araç sahiplerini uyardı.

Artan sıcaklarda araçlarının klima performansında düşüş yaşayanların araçlarının daha büyük arıza çıkartmadan mutlaka bir servise başvurması gerektiğini belirten Yavuzer, "Kötü soğutma performansı ve klima sisteminin devre dışı kalması durumunda ve alışılmadık koku, azalan soğutma performansı, klima sisteminin devre dışı kalması durumnuda mutlaka servise gitmesi gerekir. Klima filtresi sık sık dolduğu için değişmemesi durumunda sıcak yaz aylarında araçla seyahat etmek işkence dönüşebilir. Yolculuğunuzun işkenceye dönüşmemesi için araçların marka ve modeline göre 25- 90 lira arasında değişen filtrenin mutlaka yaz ve kış olmak üzere yılda 2 kez değiştirmelerini şiddete tavsiye ediyorum" diyerek araç sahiplerine uyarılarda bulundu.