Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç en çok vergi verenler sıralamasında ilk 6 sırayı Koç üyelerinin almasını "Çok kazandığımızdan değil çok vergi ödediğimizden şampiyonuz. Kayıtdışı fazla, vergiler de yüksek" sözleriyle açıkladı.

KOÇ: KAYITDIŞI İLE MÜCADELE EDİLİYOR

Kayıtdışı ile mücadele edilmesine rağmen hala çok yüksek olduğuna dikkat çeken Koç, iyi vergi ödenmemesi konusunda, "Belki de vergiler de çok yüksek. Kaç defa yetkililere yazı yazdık, ”˜Vergiler çok yüksek" diye. Yıllardır söylüyoruz bunu" diye konuştu. Koç şunları söyledi:

"Bizim gelirler tamamen transparan. Biz kaçırmak istesek de vergi kaçıramayız. Biz hem dış hem de iç murakıplar tarafından ayrıca da yabancı yatırımcılar tarafından çok yakından takip ediliyoruz."

"BİZİM FAKİRLER ZENGİN KALIR"

Koç, Türkiye'deki bölgeler arası dengesizlik ve ilgili bir soruya cevap verirken, ABD'deki fakirleri örnek gösterdi ve "Bu Amerika'da da böyle, baksanız çok zengin var. Ama öyle fakirler var ki bizim fakirler zengin kalıyor yanlarında. Sürünenler de var. Sokakta yaşayan yok Türkiye'de. Dünyada iki milyar kişi 1 doların altında yaşıyor" diye konuştu.

Kaynak: Hürriyet