Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, etle birlikte pastırma ve sucuğa son 2 ayda yüzde 15 zam geldiğini anımsatarak, Ramazan öncesi yeni bir zam gelmeyeceğini söyledi.

Pastırma ve sucuğun başkenti Kayseri’de yaklaşan Ramazan öncesi 'pastırma ve sucuk fiyatlarına zam yapılacak mı' sorusu yanıt buldu. Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, son 2 ay içinde hem ete hem de pastırma ve sucuğa zam geldiğini hatırlatarak, “Ramazan’da yeni bir artış beklemiyoruz.” dedi.

Et fiyatlarının son 2 ay içinde yüzde 20 oranında arttığını belirten Ünlü, “Kıyma 32 lira, parça sığır eti 35 lira, koyun eti de 35 ila 45 lira arasında satılıyor. Ete gelen zamlar, pastırma ve sucuk fiyatlarına da yansıdı. Son bir ayda yaklaşık yüzde 15 artış oldu. Hem et hem de pastırma-sucuğa gelen zamlar piyasa tarafından kabul görmedi. Bu nedenle Ramazan’da yeni bir zam olacağını düşünmüyorum. Yani tüketici, iyi sucuğu 40 ila 45 liraya, normal pastırmayı 60-65 liraya ve sırt antrkotu pastırmayı da 80 liraya alabilirler." diye konuştu.

Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, Kayseri’de senede bin ton pastırma ve 10 bin ton sucuk üretilip satıldığını sözlerine ekledi.

RAMAZAN ÖNCESİ TALEPLER DÜŞÜK

Üreticilerden Korkmaz Sucukları Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Korkmaz da, Ramazan öncesi pastırma ve sucuğa olan talebin önceki yıllara göre düşük olduğunu söyledi. “Ramazan’da yeni bir zam beklentimiz yok.” diyen Korkmaz, “Fiyatlar zaten yüksek olduğu için halkın alım gücü çekmiyor. Önceki yıllarda Ramazan’a 1 ay kala talep başlardı. Bu sene ise istenen düzeyde değil. Bunda halkın alım gücünün düşüklüğü, fiyatların yüksek olması ve seçimlerin etkili olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.