Gündoğdu, yaptığı açıklamada, şeker ve çikolataları tüketmekten büyük zevk alan çocukların sağlığını korumak ve zarar görmelerini engellemek için bu ürünlerin alışverişinde azami derecede dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Alınacak şekerli ürünler ve tatlıların Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan orijinal ambalajlı ve üretim izinli olması gerektiğine vurgu yapan Gündoğdu, "Üretim izni almış işletmeler asgari teknik ve hijyenik şartların oluşturulduğu ve denetimimiz altındaki yerlerdir. Nerede üretildiği belli olmayan, izinsiz olarak üretim yapan merdiven altı olarak tabir ettiğimiz işletmelerin ürünleri sağlığımız için büyük riskler oluşturmaktadır. Açıkta, paketsiz ve sağlıksız ortamlarda satılan paketsiz ürünlere itibar edilmemeli." diye konuştu. Ürünlerin üzerindeki etiket bilgilerinde, son kullanma tarihinin geçip geçmediğine, üreten firmaya ait bilgileri içerip içermediğine bakılıp ona göre alınmasının doğru olacağını anlatan Gündoğdu, "Özellikle süt ve süt ürünü içeren çikolataların serin yerde bulunmasına, dondurmaların soğuk zincir diye tabir ettiğimiz -22 santigrat derecenin altındaki derin dondurucularda muhafaza edilmesine dikkat etmeliyiz. Süt dilimi, meyveli süt ve meyli yoğurt gibi ürünlerin soğutucu buzdolaplarında muhafaza edildiğinden de emin olmalıyız." şeklinde konuştu. Gündoğdu, küçük yaştaki çocukların rağbet ettiği "Sokak Macunu" adı altında satılan şekerlemelere de dikkat edilmesini, bu konuda da çocukların uyarılarak bilinçlendirilmesini istedi. Alışveriş sırasında herhangi bir olumsuzlukla karşılandığı takdirde vatandaşın Alo 174 Gıda Şikayet Hattı'nı arayabileceğini belirten Gündoğdu, denetimleri bayram öncesinde ve süresince sıkı bir şekilde sürdürecekleri bilgisini verdi.