Büyük bir heyecanla salçalık biber fidelerini arazilerine diken çiftçiler yöre çiftçisine örnek olacaklar.

Kahramanmaraş'ta tarımsal üretimde verim kaliteyi arttırmayı hedefleyen İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü salçalık biber yetiştiriciliğinin geliştirilmesi, verimli çeşitlerin ilimizde de yetiştirilmesi ve diğer çiftçilere örnek olması için temin edilen salçalık biber fideleri önder çiftçilere dağıtıldı.


Kuzucak ve Suçatı Mahallelerindeki dikim çalışmalarını yerinde inceleyen, İl Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU' Kahramanmaraş birçok bitkinin başarı ile yetiştirildiği ender bölgelerden birisi, bu nedenler çiftçilerimize alternatif üretim sistemlerinin yaygınlaşması için çalışmalar yapmaktayız. Salçalık biber tarımı da ilimiz için önem arz etmektedir, bu demonstrasyon çalışmaları sonucunda alacağımız veriler ilerleyen yıllarda bizler ve  çiftçiler için önem arz edecek,  inşallah başarılı sonuçlar elde edilir ve yöre çiftçilerine örnek bir çalışma olur' dedi.


Dulkadiroğlu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şeref YURDAGÜL ise ”˜İlçe Müdürlüğü olarak İlçemizde değişik ürünleri çiftçilerimize tanıtmaya çalışıyoruz çalışmalarımız artarak devam edecektir ”˜dedi.


Proje Koordinatörü Ziraat Mühendisi Sefair BAĞCI ise salçalık biber yetiştiriciliğinde verimli çeşitlerin çiftçilerimize tanıtabilmek için demonstrasyon çalışmaları yaptıklarını söyleyerek, iyi sonuç elde edileceğini temenni etiklerini söyledi.


TAR-GEL projesi kapsamında Kuzucak Mahallesinde  görev yapan Ziraat Mühendisi Navruz Kalkan YILDIZ ise modern tarım tekniklerinin kullanımının yaygınlaştırılması için köylerde çalışmalar yaptıklarını söyledi.


Suçatı köyünden önder çiftçi Fethullah AKÇAKOYUN ise memnuniyetini dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.


İl ve İlçe Müdürlüklerimiz teknik elemanları nezaretinde gerçekleştirilen dikimler ile Kuzucak ve Suçatı Mahallerinde oluşturulan demonstrasyon parselleri, üretim sezonu boyunca İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanlarınca kontrol edilecek.