Şanlıurfa’da gıda ihtisas organize sanayi kurulum çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda Şanlıurfa Organize Sanayi İşadamları Derneği (ŞOSİAD) yönetim kurulu üyeleri Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ü makamında ziyaret etti.
Şanlıurfa’da Gıda ihtisas Organize Sanayi bölgesi kurulum çalışmaları sürüyor. Konu ile ilgili Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ü ziyaret eden ŞOSİAD yönetimi çalışmalarla ilgili bilgi verdi. ŞOSİAD Başkanı Abdulgani Hartavi Şanlıurfa Gıda İhtisas Organize Sanayi bölgesinin kuruluş çalışmalarını anlatarak, “ Projenin kurulmasıyla birlikte şehrimizin ve bölgemizin ekonomisine önemli katkılar sağlayacağız. Bununla birlikte Şanlıurfa Gıda İhtisas Organize Sanayi bölgesinin çok sayıda vatandaşımıza da iş imkanı sağlayacaktır. Şu anda 30’un üzerindeki kurumsal üyelerimiz bu çalışmayı beklemektedir. Bunun için Projenin bir an önce uygulamaya geçilmesini talep ediyoruz ”dedi.
Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ise proje ile ilgili geniş kapsamlı toplantı düzenleyeceklerini ifade ederek, “ Durumu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bildirdik. Bakanlığın talep ettiği alternatif yer alanların belirlenmesiyle kuruluş çalışmalarına bir an önce başlamayı düşünüyoruz. Bakanlığın görevlendireceği yer seçimi heyetinin gelmesiyle birlikte çalışmalarımıza hız verip bir buçuk aylık süreç içerisinde kuruluşun tamamlanmasını hedefliyoruz. Önümüzdeki günlerde de bu konu için tüm kesimlerle birlikte geniş kapsamlı bir toplantı yapacağız ”diye konuştu.