Yalova Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin yapılan planlamalar dahilinde tadilattan geçirildi. Sunulan hizmet kalitesinin de arttırılması için sosyal donatılar modernize edildi.

Terminalde yapılan düzenlemelerle ilgili bilgi veren Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman; “İlk olarak yazıhanelerin peronlara bakan kısımlarını açtırdık. Kapı ve pencerelerini değiştirdik. Yazıhane içi laminantları yenilettik. Aydınlatma sisteminde değişiklik yaptık. Eskiden daha az ışık verip daha çok enerji harcayan aydınlatma sistemini, daha az enerji harcayıp daha çok ışık veren sistem ile yeniledik. Terminalin içi ve dışı olmak üzere tamamını boyattık. Dışarıda bekleyen ticari taksileri terminal içerisinde konuşlandırdık. Bankalar ile gerekli görüşmeleri yaptık ve ATM’ler konmaya başlandı. Yapılan yenilemelerle 3 büyük kenti hatta Marmara’yı, Ege ve Akdeniz ile bağlayan bir konumda olan kentimizin bu konudaki en önemli unsuru olan Şehirlerarası Otobüs Terminali hem hizmet kalitesi hem de fiziksel kalitesi arttırılarak yaza hazır hale getirildi. Buranın tam randımanlı olarak çalışır hale getirilmesi için diğer düzenlemeleri de ivedilikle gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Otobüsçü esnafıyla sık sık toplantılar yapıldığını ve kararları esnafla birlikte yolcuların kaliteli seyahat yapmaları adına planladıklarını dile getiren Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, sözlerini şöyle sürdürdü; “Göreve seçilmeden önce ‘Birlikte yöneteceğiz, sevgiyle büyüteceğiz’ demiştim. Terminalde yapılması gereken düzenlemeleri esnaf arkadaşlarımızla beraber planladık. Karşılıklı fikir alışverişiyle hem onların işlerinin düzelmesi hem de yolcuların kaliteli ve konforlu seyahat etmeleri adına projelerimizi hayata geçirdik. İnanıyorum ki gelecek yıllarda terminalimiz daha iyi olacak.”

TERMİNAL 9 AYDA 500 BİN LİRA İLAVE GELİR KAZANDI

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın göreve seçilmesinin ardından Yalova Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin de modern bir hal almasının yanı sıra geçmiş yıllarda zarar ederken Başkan Salman’ın göreve gelmesiyle birlikte 9 ayda 500 bin lira ek gelir sağladı. Tuvaletlerin ve lokantaların gelirinin arttırılması, minibüs ve otobüs gişe gelirleri artırılması geçmiş dönemin gelirlerine göre 9 ayda yaklaşık 500 bin lira ilave gelir kazandırdı. Üstelik bu rakamların içerisine yazıhanelerin gelirleri de dahil değil. Terminalde 9 ayın rakamları baz alındığında 1 yılda 700 bin ilave gelir elde edilmesi planlanıyor. Yalova Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali yapılan tüm düzenlemeler sonrasında zarar edilen noktadan kar eden duruma geçti.