Shakesper'in yazdığı bir tiyatro karakteri olan Rosaline'e aşık olan karakter hangisidir

Cevap. Romeo

ROSALİNE

Karakter analizi

Rosaline Romeo muhteşem ve uzak bir kadındır üzerinde ezer hayatının, Juliet aşkını karşılaşana dek. Ama, hiç heyecanlanma, çünkü onu hiç görmedik, konuşmayan bir bölümü yoktu ve hatta dramatis personae (döküm listesi) listelenmemiş. Peki, neden "Karakter Analizi" nde Rosaline'den bahsediyoruz? Pekala, doğrudan Rosaline'den duymayabiliriz (ya da Zeffirelli'nin 1968 tarihli film uyarlaması filmini izlediğimiz sürece onu görürüz ), ama oyunun önemli karakterlerinden biri olan Romeo'dan çok şey duyuyoruz.

Rosaline ve Aşk Şiiri

Romeo'ya göre, Rosaline çok güzel ve tamamen elverişsizdir — Romeo bize erkeklerden yemin bekaretini alarak yemin ettiğini söyler (1.1). Bu şekilde, Petrarch'ın 14. yüzyıl şiirindeki şiiri günümüzün şiirine hiç vermeyen bir figür olan “Laura” yı anımsatır.

Rosaline, Shakespeare'in Sonnets'indeki "Gençlik" e benziyor. ( Sonnets # 1-17'de Şair, evlenmeyi ve çocuk sahibi olmayı reddeden genç bir adam olan Gençlik'i ikna etmeye çalışırken çok fazla zaman harcıyor, bu yüzden dünyayı bir grup muhteşemle "korusun" diye bağırdı. Çocuklar.) Son olarak # 4'te , Shakespeare, eğer iyi görünümlü genç adamın hiçbir çocuğu olmadan ölürse, onun "alışılmamış güzelliğinin [onun] ile mezarlanması gerekir" yazdığını yazar. Bunu Romeo'nun Rosaline'nin yemlik yemini hakkındaki şikâyeti ile karşılaştır:

O, güzellik bakımından zengindir, sadece fakir
Tha, ölünce güzelliği ile dükkânını ölür. (1.1.223-224)

Yani, Rosaline bazı şekillerde bir hisse senedi karakteridir. Ve bu onu çok gerçek Juliet'e bir folyo olarak daha da güzelleştiriyor.

Romeo ve Gerçek Kız

Rosaline uzak ve iffetli olduğu yerde, Juliet Romeo'nun tutkusuna tamamen duyarlı ve onun cinsel isteği için hiçbir özür yapmaz. (Konuşma rolünü alan kişi olduğu merak edilmez .)Rosaline kullanan yönetmenler bu farklılıkları oynamak için oyuncuları kullanabilirler; Zeffirelli'nin 1968'de Romeo ve Juliet'in film uyarlamasında, Rosaline çok güzel ama aynı zamanda Romeo'dan çok daha oniki yaş ve çok sert. Bu arada, Juliet, ellerini Romeo'dan uzak tutamayacak genç, canlı ve yaramaz bir güzelliğidir. Onu nasıl atacaksın?