Antalya Side'de turist şikayetinde yüzde 90 azalma oldu. Geçmiş yıllarda 4 milyon turistin tatil yaptığı Side'de alışverişte turist-esnaf anlaşmazlığı ve ayıplı mal satımından kaynaklanan sorunlar azaldı.

Manavgat Belediyesi Side Turizm Danışma Bürosu Sorumlusu İbolya Erdoğan, danışma bürolarında turistlere İngilizce, Almanca ve Rusça hizmet verdiklerini söyledi. Son 2 yıl içinde Side'de turist şikayetlerinde yüzde 90 azalma olduğunu belirten Erdoğan, şikayetlerin yerini antik kent hakkında bilgi alma ve antik kentten kaldıkları otele nasıl ulaşabilirimi aldığını aldığını kaydetti.

Rusça, İngilizce ve Almanca olarak turist şikayetlerini anında kayıt altına aldıklarını belirten Erdoğan, yargıya taşınacak ve hukuki olaylar dışındaki sorunları kısa sürede çözüme kavuşturduklarını ifade etti. Erdoğan, "Geçmiş yıllarda çok yoğun alışverişte anlaşma, ayıplı mal, fahiş fiyat, rahatsız edilme konularında şikayetler alırdık. Son 2 yıldır şikayetler azaldı. Yerini tarihi ve kültürel varlıkları tanıma aldı. Şikayetlerin azalması Side'de turizm bilincinin ileri seviyede olduğunu gösteriyor. Şikayetler yok denecek kadar az." diye konuştu. Erdoğan, geçmiş yıllarda yıllık 90 şikayet olurken son 2 yıl içinde bunun 10'un altına düştüğünü sözlerine ekledi.