Sivas Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, UMEM Beceri 10 meslek edindirme kursları kapsamında 2014’te işe yerleştirmede Türkiye genelinde 34., İç Anadolu Bölgesi’nde ise birinci oldu. Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Nurettin Köksal, bu yıl işitme engellilerin başta olmak üzere görme engelli ve ortopedik engellilerin istihdamı için çalışma yapacaklarını söyledi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nurettin Köksal, Türkiye genelinde işe yerleştirmede 34. sırada yer aldıklarını belirterek, “Bu bizim için ümit verici bir çalışma. 2015 yılında Sivas’ta işsizler için daha güzel çalışmalar yapacağız.” dedi.

Nurettin Köksal, düzenlediği basın toplantısında, yaptıkları çalışmalar hakkında değerlendirmeler yaptı.
TOBB, TSO ve Cumhuriyet Üniversitesi ile birlikte yürüttükleri Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) projesinin en önemli çalışmaları arasında yer aldığını söyleyen İl Müdürü Köksal, “UMEM projesi kapsamında İç Anadolu Bölgesi'nde bölge birincisi olduk. Bölge birincisi olmamız nedeniyle plaketle ödüllendirildik. Geçtiğimiz yıl UMEM projesinde 214 kişiyi işe yerleştirdik. Meslek edindirme kurslarında yarısı dikiş makinası yarısı da müşteri temsilcisi operatör kursuna katıldı. Her iki kursa da katılan kişilerin tamamı istihdam edilmiş oldu.” şeklinde konuştu.

“BİRİNCİLİĞİ KİMSEYE BIRAKMAYACAĞIZ”

UMEM projesinde birinci olduklarını, 2015’te de birinciliği kimseye vermeyeceklerini kaydeden Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Köksal, “2014 yılında çok kısa bir sürede 72.sıradan 34. Sıraya geldik. 2015’te hedefimiz ilk 10 il arasında yer almak. Bunu da yapabilecek bir ekibimiz var. Birlikte güzel şeyler çıkaracağız.” dedi.

“İŞİTME ENGELLİLERİ İSİTİHDAM GARANTİLİ KURSA ALACAĞIZ”

Bu yıl bütün engellileri kapsayan projeler hazırlayacaklarını ve işe yerleşmeleri için çalışma yapacaklarını anlatan Nurettin Köksal, şunları söyledi:

“Türkiye'de hiç olmayan projeleri yapmaya çalışacağız. 2 hafta sonra ses getirecek bir projemiz olacak. Engellilerle ilgili çok güzel projelerimiz var. İşitme engelli kardeşlerimizin bir kısmını istihdam garantili sıhhi tesisat kursuna alacağız. İnşallah arkadaşlarımız yüzde 100 devlet memuru olacak. Bir kısmını da grafiker kursuna alacağız. Yine onlar da istihdam garantili. İşitme engelli işsiz arkadaşlarımızın tamamını tespit ettik kursa alıyoruz ve onların hepsini işe alacağız. O bittikten sonra inşallah görme engellilere gelecek sıra. Ondan sonra ortopedik engelliler ve diğer engelli kardeşlerimizin tamamını yavaş yavaş liste şeklinde alıyoruz. Ne kadarı üniversite mezunu, lise mezunu, ne kadarının ihtiyacı var, ne kadarı çalışabiliyor, faydalanabiliriz bu noktada derneklerle birlikte çalışıyoruz. 2015 yılı içerisinde engellilerle ilgili Türkiye'de ses getirecek çok güzel projelerimiz olacak.”