Sivas Ziraat Odası’nda 4 ay sonra ikinci kez yapılan kongrede Hacı Çetindağ bir kez daha başkanlığa seçildi. 189 delegenin bulunduğu kongrede 138 oyla yeniden seçilen Çetindağ, “Ziraat Odası artık çiftçinin sorunlarıyla ilgilenecek. Onlara hizmet edecek ve Türkiye’de sayılı odalar arasında olacak” dedi.

Hafta sonu Nuh Aslan, Vedat Çağlayan ve Hacı Çetindağ’ın aday olduğu Ziraat Odası Başkanlığı seçiminde 4 ay aradan sonra yeniden genel kurula gitti. Nuh Aslan’ın 11, Vedat Çağlayan’ın 33 oy aldığı kongrede 138 delegenin desteği ile oda başkanlığına seçilen Hacı Çetindağ, “İnşallah bu 4 yılda bütün çiftçilerimizin her konuda yanında olacağız. Ziraat Odası, Türkiye’de sayılı ziraat odaları arasında olması gerekiyor. Zaten delegeler bize verdiği oyla kanıtladı.” şeklinde konuştu.

Oda olarak daha önce kayyum ile yönetilirken 21 Eylül 2014’te olağan üstü bir seçim süreç yaşadıklarını anlatan Oda Başkanı Hacı Çetindağ, “Seçileli 4 ay olmuştu. Bu kez olağan seçime gittik. Başarıyla bu seçimlerden çıktık. Tabi zor süreçlerden geçtik. Sivas Ziraat Odası büyük bir kurum. Her nedense bu kurum çok sıkıntılar yaşamış, çiftçiyle hiç alakası olmayan konularla uğraşılmış, artık eski dönemi geride bırakacağız. Biz önümüzdeki yeni döneme bakacağız. Ziraat Odası önce kurumsal kimliğine kavuşacak. Çiftçimize hizmet eden bir kuruluş olacak. Çiftçimiz daha sonra bunun meyvelerini toplayacak.” ifadesini kullandı.

Kongrede 138 oy alarak seçimde olmamış bir başarı sağladıklarını aktaran Hacı Çetindağ, şöyle devam etti: “Çok büyük bir çoğunlukla çiftçiler bize bu güveni verdi. Önümüzde inşallah 4 yıl bir süremiz var. İnşallah bu 4 yılda bütün çiftçilerimizin her konuda yanında olacağız. Ziraat Odası, Türkiye’de sayılı ziraat odaları arasında olması gerekiyor. Zaten delegeler bize verdiği oyla kanıtladı. Bundan sonra Sivas için ve çiftçiler için her şeyi yapacağız. Yönetim kurulunu ve meclisi oluşturduk. Birlik beraberlik içinde hiçbir çatlak ses olmadan yolumuza devam edeceğiz. Ziraat Odaları çok farklı olacak. Her vatandaşın derdiyle ilgilenecek. Resmi kurumlarla işbirliğine önem vereceğiz.”

Şuan Türkiye genelinde ziraat odalarının seçimleri yapıldığını hatırlatan Çetindağ, “Herkes bize bu başarıyı nasıl sağladınız diye soruyor. Burada öncelikle delegeler başta olmak üzere mahalle ve köy muhtarlarımıza, tüm çiftçilerimize teşekkür ediyorum. Onların desteğiyle biz buradayız. ‘Biz artık Sivas Ziraat Odaları’nda dürüst bir yönetim olsun, biz sonuna kadar destekçi olacağız’ dediler. Onlarda oylarını verdi, bizde onları mahcup etmeyeceğiz.” açıklamasını yaptı.