Soma İş Adamları Derneği (SİAD) tarafından, üye KOBİ'lere yönelik, ''Nasıl kurumsallaşılır?'' konulu bir seminer düzenlendi. Derneğin toplantı salonundaki semineri, eğitimci ve danışman Hulusi Oflas verdi.

Oflas, KOBİ'ler açısından kurumsallaşmaya nasıl başlanacağını, yöntemini, aşamalarını anlattı. Bir işletmenin kalıcı olmasının yanısıra kendi yapısına uygun, kültürel birikimlerini yansıtan, çalışanlarıyla, patronlarıyla, sektörüyle bir bütün oluşturabilecek yapıyı tesis etmesi, belli kurallar ve sistem içinde yönetebilmesi için gerekli çalışma usulleri hakkında bilgi verdi.

SİAD Başkanı Kerim Karakaş ise yaptığı açıklamada, ''KOBİ'lerin, daha da büyüyebilmeleri için kurumsallaşıp işleyişlerini bir sistem içerisinde yapmaları gerekmektedir. Biz de SİAD ailesi olarak, üzerimize düşen görevleri yerine getirmekteyiz. Bunun gibi eğitici seminer çalışmalarımızın devamı gelecektir. Bunun yanında dernek üyelerimizin talepleri doğrultusunda daha farklı çalışmalarımıza da ileriki zamanlarda mutlaka yer vereceğiz.'' dedi.