İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü, Artvin'de su ürünleri yetiştiriciliğinin ikiye katlandığını bildirdi.

Yapılan açıklamada, "İlimiz mevcut iç su kaynakları ile önemli bir su ürünleri potansiyeline sahiptir. Çoruh Nehri ve kollarında toplam 33 kara yetiştiricilik tesisi bulunmaktadır. Ayrıca Çoruh Nehri üzerine kurulu barajlarda 500'er ton/yıl kapasiteli 4 ağ kafes tesisi faaliyet göstermekte olup 4 tesis için de izin işlemleri tamamlanmıştır. 2014 yılında yaklaşık 1000 ton olan iç su yetiştiricilik üretimimizin 2015 yılı sonunda yüzde 100 artışla 2000 tona yükselmesi planlanmaktadır. Artvin'de önemli iç su potansiyeline karşılık 35 kilometrelik sahil şeridinden sadece su ürünleri avcılığı ile yararlanılmaktadır. İlimizde denizde ağ kafeste su ürünleri yetiştiricilik tesisi kurulması amacıyla 2014 yılında İl Müdürlüğümüz ve Trabzon Su ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından Arhavi ve Hopa ilçeleri sahil zonunda yer tespit çalışması yapılmıştır. Tespit edilen potansiyel yetiştiricilik sahaları için Bakanlığımızca Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından ön izin alınmış olup koordinatlar ek haritalara işlenmiştir." denildi.

Söz konusu noktalarda ağ kafeste yetiştiricilik tesisi kurmak için müracaat edecek müteşebbislerin 'Su ürünleri Yetiştiricilik Yönetmeliği' çerçevesinde İl Müdürlüğüne başvurması istenen açıklamada, ayrıntılı bilgiye Artvin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğünden ulaşabileceği belirtildi.