Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Antalya'ya gelen yıllık 12 milyon turistin üçte birini Manavgat'ın ağırladığını söyledi.

Turizm Haftası ile ilgili açıklama yapan Sözen, bölge destinasyonunda Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli 200 bin yatağa sahip olduğunu kaydetti. Bölgenin ekonomik anlamda da Türkiye’ye yılda 4,5 milyar dolarlık gelir sağladığının altını çizen Sözen, turizm sektörünün ise 50 bin kişiyi istihdam ettiğini ifade etti.

Manavgat'ın turizmde marka bir şehir olduğunu vurgulayan Sözen, aktif sezonda otellerdeki istihdam oranının 70 bine ulaştığını, toplam nüfusun yüzde 20’sinin turizmle uğraştığını dile getirdi. Sözen, "Turizm, ülkeler için olduğu kadar insanlar için de önemli bir faaliyettir. Ülkelerin gelişmişlikleri turizme önem verdikleri ve geliştirmeleriyle doğru orantılıdır. Turizm, farklı kültürlerin farklı topraklarda bir araya gelmesini sağlayan bir etkinlik alanı olarak önem kazanmaktadır. Ülkemiz ve bölgemiz açısından turizmin öneminin hepimiz bilincindeyiz. Turizme sahip çıkma gereği, her bireyin ve özellikle yerel yönetimlerin öncelikli görevidir. Doğal, tarihi ve kültürel eserleriyle, dağları, ormanları, yaylaları, ırmağıyla, Titreyengölüyle, Sidesiyle, Köprülü Kanyonuyla, Şelalesiyle, 5 yıldızlı turistik tesisleri, plajları, sanayisi, insan gücü kapasitesi, eğlence yerleri, turizmle iç içe güzel, yürekli insanlarıyla hayaller kenti Manavgatımızı turizmde daha iyi noktalara taşımak görevimizdir." diye konuştu.

Her yıl Manavgat Şelalesi’ni 1 milyonun üzerinde turist gezdiğini, bunun dışında ilçede ırmakta bot turizmi de önemli konuma sahip olduğunu aktaran Sözen, ırmakta seyreden 150 adet botun olduğunu, her yıl 700 bin yerli ve yabancı turistin ırmakta bot turuna çıktığını kaydetti.

Tarihi ve kültürel zenginliğiyle Manavgat'ın adeta açık hava müzesi konumunda olduğunu anlatan Sözen, turizmden daha fazla pay almak için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.