İş sendikası Ver.di tarafından başlatılan süresiz greve Hamburg, Schleswig-Holstein ve Mecklenburg-Vorprommern bölgelerinin yanı sıra Doğu Almanya’nın Sachsen, Sachsen-Anhalt ve Thüringen eyaletindeki posta çalışanları da katıldı.

Doğu Almanya’da ağırlıklı olarak Dresden, Leipzig, Zwickau, Magdeburg, Halle ve Erfurt şehirlerinde ki dağıtım merkezleri grevden etkilendi. Sendikaya göre toplam 14 bin 500 çalışan iş bırakma eylemine katılıyor. Deutsche Post ise şirketin kuzey merkezlerinde meydana gelen iş bırakma eylemlerinin etkisinin ciddi olmadığını bildirdi.

Hessen Tüketici Merkezi, (Verbraucherzentrale Hessen) Deutsche Post çalışanlarının düzenlediği süresiz grev nedeniyle dergi, gazete veya telefon abone sözleşmelerinin sona erdirilmesi için gönderilecek mektupların ulaştırılması, posta şirketinin değil, müşterinin kendi sorumluluğu olduğuna dikkat çekti. Ayrıca grev sebebiyle herhangi bir maddi zarar söz konusu olduğunda da Deutsche Post’un karşılamama hakkı olduğunu hatırlattı. Bu sebepten dolayı Verbraucherzentrale, son tarihinin geçme tehlikesi olan belgeleri, müşterilerin başka bir posta şirketi üzerinden göndermelerini tavsiye ediyor.

Öte yandan, tüketici merkezi, internet üzerinden satın alınan ürünlere tanınan 14 günlük iade hakkını, gecikmelere rağmen, belli şartlar altında korunabileceğini haber verdi. Ver.di, Deutsche Post’un kurduğu bölgesel şirketlerde çalışan 6 bin işçinin toplu sözleşmesine göre maaş ödenmesini talep ediyor.