Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 milyon 120 bin lira yatırım ile Susurluk ilçesine yapılacak olan Buzağılık Köprüsü’nün temeli törenle atıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, yaptığı açıklamada, Buzağılık, Kayıkçı, Kocapınar, Ekinlik, Kalfa, Yaylaşehir ve Gürece gibi kırsal mahallelerin Susurluk’a ulaşımı açısından köprünün önemine değindi. Uğur, üç yıldır bekleyen bu yatırımın Balıkesir’in büyükşehir belediyesi olmasıyla birlikte gerçekleştiğini söyledi. Buzağılık köprüsünün 3 yıl önce tehlike arz ettiği için kapatıldığını belirten Uğur, “Balıkesir’in büyükşehir belediyesi olmasının en büyük faydası buradaki Buzağılık Köprüsü’nün yapılmasıdır. Buzağılık, Kayıkçı, Kocapınar, Ekinlik, Kalfa, Yaylaşehir, Gürece ve onların mahalleleri bu köprüden istifade edecek.” dedi.

Köprünün teknik özellikleri hakkında bilgi veren Başkan Uğur, köprünün 2015 yılı içerisinde tamamlanacağını kaydetti.

Törende konuşan getiren Vali Mustafa Yaman ise, Balıkesir, Büyükşehir Belediyesi olmasıyla büyük bir ivme yakaladığını dile getirdi. Yatırımlardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur’a teşekkür etti. Konuşmaların ardından köprünün temeli atıldı.