Sivas, 3-7 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan 2. Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'na hazırlanıyor. Sivil Toplum kuruluşları ile Valilik ve Belediye’nin desteği ile organize edilecek olan fuar için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Bu yıl fuara 80 bin katılım bekleniyor. Fuara katılacak firmalara ise KOSGEB’in destek olacağı belirtiliyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Arslan, Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu ve Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, fuar öncesi açıklamalarda bulundu. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Arslan, 2. Tarım ve Hayvancılık Fuarının çalışmalarına başladıklarını belirterek, bu yıl daha fazla bir katılımın olmasını beklediklerini kaydetti.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen ilk fuara 57 bin ziyaretçi ve 177 firmanın katıldığını anlatan Arslan,şöyle devam etti: “Bu sene firma sayımız arttı, dolayısıyla fuarımız daha canlı daha hareketli olacağını bekliyoruz. Bu sene 80 bin civarında ziyaretçi bekliyoruz. Fuarla ilgili tanıtım ve afişleme çalışmalarına başladık. Çevre illerden ilimize kadar, tüm ilçe ve köylerde tanıtım çalışmaları devam ediyor. Fuarın geçen sene alt yapı eksikliklerimiz vardı, onlar şu an gideriliyor. Belediyemiz çevre düzenlemesini, Özel idarede asfaltlama çalışmalarını yürütecek. Fuarın düzenleneceği kapalı alanın betonlanması işini TSO ve Ticaret Borsası yapacak. Ziraat Odası ile de çiftçi katılımı konusunda koordinasyon içerisindeyiz”

Çiftçilerin günlük teknolojileri görmek için mutlaka tarım fuarını ziyaret etmesi gerektiğini vurgulayan İhsan Arslan, “4 Eylül etkinlikleri kapsamında açılacak olan ilçe sergilerimizde burada olacak. İlçe stantlarında gıda ürünlerinin tanıtımları yapılacak. Vatandaşlarımızdan yoğun bir katılım bekliyoruz” dedi.

“TARIM ŞEHRİ SİVAS’TA BU FUAR DESTEKLENMELİ”

Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ ise Tarım Fuarının bu yıl 2.'sinin düzenleneceğini belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Bizim amacımız Sivas’a bir canlılık ve hareketlilik getirmek. Sivas madem bir tarım şehri, o zaman fuara bütün sivil toplum kuruluşlarının ve resmi daireler ile vatandaşların ziyaret etmelerini bekliyoruz. Tüm çiftçilerimizin buraya katılımlarını bekliyoruz. Biz Ticaret Borsası, Tarım İl Müdürlüğü ve Ticaret Borsası ve TSO olarak fuara önem veriyoruz. Çevre ilerden de katılımlar bekliyoruz. Tarım şehri olan Sivas’ta bu fuarı tanıtmamız gerekiyor. 3-6 Eylül tarihleri arasında açık olacak olan fuara çevre illerden ilçelerden ve köylerden bütün vatandaşlarımız ve çiftçilerimizi davet ediyoruz”

“FUARA KATILACAK FİRMALARA KOSGEB DESTEĞİ”

Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu da 2.si düzenlenecek olan Tarım Fuarına katılacak olan firmalara yüzde 50 gibi KOSGEP desteği olacağını, firmaların bu destekten faydalanabileceğini açıkladı. Hastaoğlu, Belediyenin fuarın açılışı ile birlikte Hükümet Meydanından fuarın düzenleneceği alana ücretsiz servis kaldıracağını belirterek, “Geçen yıl düzenlediğimiz fuarda eksiklerimiz vardı. Bu kez inşallah hepsini tamamlayacağız. Geçtiğimiz yıl ki fuarla İç Anadolu da 3. büyük fuarı açtık. İnşallah bundan sonraki dönemlerde Kayseri’yi ve Konya’yı geçmek istiyoruz. Şimdiden hayırlı olsun emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.