Bayram için uçaklar dolmaya başladı, 10 gün kala fiyatlar astronomik artış gösterebilir. 4 kişilik bir aile, 'bayram tarifesi' nedeniyle aynı bilete 1.200 TL’ye kadar fazladan para ödemek zorunda kalabiliyor.

Havayolu şirketleri Ramazan Bayramı hazırlıklarına başladı. Bayramı memleketinde ya da tatil beldelerinde geçirmek isteyenlerin oldukça fazla olması nedeniyle şimdiden ek seferler ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Bu yoğunluk bir yandan da fiyatların her geçen gün artmasına neden oluyor. Online uçak bileti şirketi enkolaybilet.com yetkilileri vatandaşa bu konuda önemli uyarılarda bulundu. Şirketin Genel Müdürü Güngör Kabak, "Vatandaşın havayoluna yoğun talep göstermesi sebebiyle bayrama 10 gün kala koltuk kapasitesinin yüzde 95’inin dolacağını tahmin ediyoruz. 10 gün kala uçak bilet fiyatları da oldukça yükselecek ve tek yönde 100 ile 400 TL civarında bir fark oluşacak. Biletini erken alamayan 4 kişilik bir ailenin bayram seyahati için ortalama 1.200 TL gibi astronomik bir fark ödemesi gerekecek. Ayrıca havayolu şirketleri bir hafta kala promosyon bilet satışlarını kapatıp yüksek kademe biletleme klasmanına geçecektir. Vatandaşlarımız bu nedenle promosyon bilet için acele etmeli. Biletini almayı son günlere bırakanlar ise bir aylık asgari ücret kadar meblağı gözden çıkarmak zorunda." şeklinde konuştu.

Ramazan Bayramı için ucuz uçak bileti almanın yollarını anlatan Kabak, "Çok önceden bilet almak en etkili yol. Bayrama kısa bir süre kala bilet almak zorunda kalırsanız maliyetleri düşürmek adına tatilin başladığı ve bittiği günlerde uçmaktan ziyade bir gün öncesi ve bir gün sonrası günlere bakmak faydalı olabilir. Çoğunlukla tercih edilmeyen sabah çok erken veya gece çok geç saatlerdeki uçaklar daha ucuz olur. Bu uçuşları mutlaka araştırın. enkolaybilet.com gibi güvenilir sitelerde bütün uçak seferlerini görüp fiyat karşılaştırması yapmayı ihmal etmeyin." tavsiyesinde bulundu.

Fiyatların her geçen gün arttığını belirten Kabak, "Biletini henüz almayanlar için yüksek fiyatlar bekliyoruz. Yaptığımız simülasyonda bayram öncesi İzmir-Malatya 670 TL, İstanbul-Diyarbakır 630 TL, İzmir-Erzurum 620 TL, İstanbul- Malatya 540 TL, Ankara-Diyarbakır 445 TL’ye kadar çıkıyor. Bu yüksek fiyatları ödemek istemeyen vatandaşlarımızın kendi ekonomisi için mutlaka acele etmeli." uyarısında bulundu.