11 Eylül 2014 Perşembe günü PAGİAD (Pazarcık Genç İşadamları Derneği) dernek binasında gerçekleşen kahvaltı programına Pazarcık Kaymakamı Dr. Mehmet BOZTEPE, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Dr. Ömer Süha USLU ve beraberinde heyetle birlikte PAGİAD yönetim kurulu başkanı Mehmet YILKICI ve dernek üyesi iş adamları katıldı. PAGİAD başkanı Mehmet YILKICI, dernek faaliyetleri ve programı ile ilgili TKDK heyetine bilgiler verdi.

TKDK İl Koordinatörü Dr. Ömer Süha USLU, PAGİAD'ın bu nazik davetinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, bu tür derneklerin topluma çok faydalı olduğunu vurguladı. USLU” TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü tarafından Pazarcık ilçesinde bugüne kadar 12 proje ile sözleşme imzalanmıştır. Bu projelerin yatırım tutarı yaklaşık 15 Milyon lira civarındadır. Pazarcık ilçesinde uygulanmakta olan projelere ödenecek toplam hibe desteği yaklaşık 8 Milyon lira bulacaktır. Bugüne kadar bu tutarın 3,5 Milyon lirası ödenmiştir. Geri kalan kısmı ise en yakın zamanda ödenecektir. TKDK destekleri ile Pazarcık'ta AB standartlarında 3 adet süt üretim çiftliği, 2 adet besi çiftliği, 1 adet soğuk hava deposu, 6 adet tıbbi aromatik bitki yetiştiren çiftçimize traktör ve tarla ekipmanı desteği için hibe ödemesi gerçekleşmiştir.” dedi.

Ayrıca toplantıda katılımcılarla birlikte, Pazarcık'ta ne tür yatırımların yapılabileceği, hangi yatırımların hibe desteği alabileceğine dair sektör analizleri yapıldı. Potansiyeller değerlendirildi. Yapılan değerlendirmelere göre Pazarcık ilçesinde özellikle; kırsal turizm yatırımları, broiler (et tavuğu) çiftlikleri, modern seracılık yatırımları, sarımsak işleme paketleme ile ilgili yatırımlar, hayvancılık yatırımları, moderni bir kesimhane yatırımı gibi alanlarda hazırlanacak projelere ihtiyaç olduğu tespit edildi. Bu alanlarda yapılacak çalışmaların hibe desteği alabileceği değerlendirildi. Pazarcık Kaymakamı Dr. Mehmet BOZTEPE toplantının sonunda ilçe ve bölge ekonomisine sağladığı katkılar ve istihdam imkanları açısından TKDK'ya yaptıkları ve planlanan çalışmaları için teşekkür etti.