Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), 14. Proje Başvuru kabul dönemi tanıtım ve bilgilendirme toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, TKDK Hatay İl koordinatörü Savaş Özgürsoy, sektör temsilcileri ve yatırımcılar katıldı.
TKDK tarafından 14. proje çağrısı kapsamında desteklenen sektörler ve başvuru şartları hakkında bilgi verildi. İl Koordinatörü Özgürsoy; yaptığı sunumda 17 Nisan tarihinde başlayan ve 5 Haziran’da sona erecek olan, proje kabul döneminin, süt inekçiliğine 10 ila 120 başlık ahır, süt keçi veya koyunculuğuna 50 ila 500 başlık ağıl yapımına bina ve makine ekipman hibe desteği sağladıklarını aktardı. Özgürsoy, mevcut yatırımların yenilenmesine veya sıfırdan işletme kurmaya yüzde 50 ile 65 oranında hibe desteği sağladıklarını söyledi. Özgürsoy, proje yatırımları kapsamında, yeni işletmelerin inşaat işleri, mevcut işletmelerin genişletilmesi ve yenilenmesi, süt sağım üniteleri, yem ve gübre yatırımları, işletmelerin enerji ihtiyaçlarına yönelik güneş enerjisi yatırımları, proje danışmanlık giderleri gibi konularda hibe desteği sağladıklarını bildirdi.

Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir de tarım ve hayvancılıkla ilgili yatırım yapmak isteyenlere her konuda yardımcı olunacağını söyledi.