İpek Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Köksal, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun faizleri sabit bırakmasıyla doların 2.90 liraya ulaşmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Köksal, “2015 yılı başından beri TL, dolara karşı yüzde 25 değer kaybetti. MB’nin aldığı kararların ekonomiye etkilerinin zaman aldığını ve koalisyon kurulamaması ile ilgili belirsizlikleri dikkate aldığımızda MB’nin zaman kaybetmeden beklentileri değiştirecek şekilde Türk Lirasının değerini koruma yönünde daha aktif bir politika izlemesinin daha doğru olduğu görülmekte.” dedi.

İpek Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Köksal, dün toplanan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun faizleri sabit bırakmasıyla doların yeni bir tarihi rekora imza atarak 2.90 liraya ulaşması ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Merkez Bankası’nın (MB) bu ayki toplantısından çıkan yol haritasını değerlendiren Ekonomi Bölümü Üyesi Doç. Dr. Bülent Köksal, MB’nin Türk Lirası değerinin korumasına yönelik aktif politikalar izlemesi gerektiğini ifade etti. Köksal, “MB faiz oranlarında değişikliğe gitmedi. MB’nin lirayı destekleyecek yönde bir karar almaması, dolarda rekor seviyelerin görülmesine neden oldu. MB açıklamasında yurtiçi ve küresel piyasalardaki belirsizliklerle enerji ve gıda fiyatlarındaki oynaklıklara bağlı daha sıkı bir likidite politikası uygulayacağından bahsediyor. Bu mesaj, Türk Lirası’nın daha da değer kaybetmesini engelleyecek güçte değil.” diye konuştu.

2015 yılı başından beri TL’nin dolara karşı yüzde 25’e yakın değer kaybettiğini ve dolardaki bu artışın enflasyonu da artıracağına dikkat çeken Köksal, “MB’nin aldığı kararların ekonomiye etkilerinin zaman aldığını ve koalisyon kurulamaması ile ilgili belirsizlikleri dikkate aldığımızda MB’nin zaman kaybetmeden beklentileri değiştirecek şekilde Türk Lirasının değerini koruma yönünde daha aktif bir politika izlemesinin daha doğru olduğu görülmekte.” değerlendirmesinde bulundu.