Kamu görevlilerinin 2016-2017 yıllarına ilişkin mali ve sosyal haklarını belirlemek üzere yürütülecek toplu sözleşme görüşmelerinin üçüncü toplantısı başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Reşat Moralı Toplantı Salonu'ndaki görüşmelerde Kamu İşveren Heyeti'ne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kamu Görevlileri Sendikaları Heyetine ise Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın başkanlık yapıyor. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen de görüşmede yer alıyor. Toplantı Bakan Faruk Çelik’in gelmesiyle başladı.

Bugün hükümet taleplerini sendikalara iletecek. 22 Ağustos’a kadar görüşmelerden karar çıkması bekleniyor. Bu süre zarfında toplu sözleşme üzerinde anlaşma sağlanamazsa, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu devreye girecek en son 31Ağustos’ta zamları belirleyecek. Dün gergin başlayan görüşmeler bugün devam edecek, şimdiye kadar 7 hizmet kolunun görüşmesi sona erdi. Geriye 4 hizmet kolu kaldı. Dün yapılan toplantıda KESK ile Memur-Sen arasında masa krizi yaşandı. Toplantı sonrasında Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, basına kapalı olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştü. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de görüşmede yer aldı. Görüşmede Ali Yalçın, Toplu Sözleşme görüşmeleri ile ilgili Davutoğlu’na bilgilendirme yaptı. Memur-Sen’in tekliflerinin yer aldığı dosyayı Başbakan’a iletti.