Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) iştiraklerinden Trabzon Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi Eğitim ve Danışmanlık’ın (ABİGEM) danışmanlık hizmeti verdiği 26 proje, desteklenmeye değer bulundu. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), 13. Hibe Çağrısı'nda desteklenmeye hak kazanan 26 projenin toplam yatırım tutarının 28 milyon 328 bin 66 TL olduğu bildirildi. Toplam yatırım tutarının yüzde 50’si olan 13 milyon 765 bin 246 TL’si hibe olarak kullanılabilecek.

TTSO Başkanı ve Trabzon ABİGEM Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon ABİGEM tarafından oda üyelerine hazırlanan 26 ayrı projenin toplam yatırım tutarının 28 milyonu aştığını ve yüzde 50 hibe değerinin ise 14 milyona yaklaştığını kaydetti. 26 projenin ortalama 6 ay sürede uygulanacağını ifade eden Hacısalihoğlu, ekonomiye gerek istihdam gerekse katma değer sağlaması açısından önemli bir hareket getireceğini söyledi. TKDK’nın 13. çağrısında Trabzon ABİGEM’in yanı sıra farklı kuruluşlar tarafından sunulan projelerinde desteklenmeye değer görüldüğünü aktardı.

Başkan Hacısalihoğlu, çeşitli kurumların sağladığı hibe desteklerden oda üyelerini en üst düzeyde yararlandırmaya çaba harcadıklarını belirerek, “Bu anlamda işini geliştirmeye çalışan ve yatırım planlayan üyelerimizin odamız ile irtibatlı olmasında yarar vardır. Yatarım projelerine danışmanlık yaparak Hibe desteklerinden ve teşviklerden azami olarak yararlanmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu.