İstatistik Kurumu, Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE)'ni açıkladı. Buna göre söz konusu fiyat endeksi aylık yüzde 1,43 arttı. Artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 4,06, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,80 artış ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 7,36 oldu.

TÜİK verilerine göre; sanayinin dört sektörünün bir önceki aya göre değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe yüzde 0,90 artış, imalat sanayi sektöründe yüzde 1,47 artış, elektrik ve gaz sektöründe yüzde 1,25 artış ve su sektöründe yüzde 0,78 artış olarak gerçekleşti.

En yüksek aylık artış kok ve rafine petrol ürünlerinde gerçekleşti. Bir önceki aya göre endekslerin en fazla artış gösterdiği alt sektörler; kok ve rafine petrol ürünleri (yüzde 3,84), diğer mamul eşyalar (yüzde 2,97), mobilya (yüzde 2,90) alt sektörleri oldu. Buna karşılık içecekler (yüzde 0,34) ile kömür ve linyit (yüzde 0,05) bir ay önceye göre endekslerin en fazla gerilediği alt sektörler oldu.

Ana sanayi gruplarında en yüksek artış dayanıklı tüketim malında gerçekleşti. Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2015 yılı Nisan ayında en yüksek aylık artış dayanıklı tüketim mallarında ve en yüksek yıllık artış dayanıksız tüketim mallarında gerçekleşti.