Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası(MESO) Başkanı Hasan Çelik, bölgede turistlerin kişi başı harcamalarında 100 dolarlık düşüş olmasının esnafı olumsuz etkilediğini söyledi.

MESO'ya üye yaklaşık 7 bin esnafın 2 bininin geçimini turizmden sağladığını belirten Çelik, bu sene kişi başı turist harcamalarının 795 dolardan 695 dolara düşmesinin esnaf için sıkıntı oluşturduğunu kaydetti. Bu sezon Rus turist azlığının bölgedeki turizm dengelerini bozduğunu belirten Çelik, "Bu yıl turizmde yaşanan sıkıntı ve kayıpların 2016'da yaşanmamasını diliyoruz. Turistlerin kişi başı harcamalarının 100 dolar düşmesi turizmci esnafı zor durumda bıraktı. Bu sene Rus pazarında yaşanan sıkıntıların önümüzdeki yıl yaşanmaması için şimdiden acil önlemler alınmalı. Kişi başı turizm gelirleri yeniden 795 dolar ve üzerine çıkmalı." değerlendirmesinde bulundu.

Esnafın turistlerle alışverişte daha sağlıklı iletişim kurabilmesi için sezon bitiminde İngilizce, Almanca ve Rusça yabancı dil kursu açacaklarını ifade eden Çelik, ürün satımında esnaf ile müşteri arasında karşılıklı güven oluşması için yabancı dil bilmenin önemli olduğunun altını çizdi.