Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu "Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve eşi Kıbrıs'ta uçağa alınmadı. Bilerek mi yaptınız?" sorusuna şöyle cevap verdi..

"Kıbrıs'ta yaşanan olay bizim personelden değil VIP sorumlusundan kaynaklandı. 5 kişi bu salona alınmış. Diğerleri orada unutulmuş. Bu olay THY'den kaynaklanan bir ihmal değil ama biz konuyla ilgili inceleme başlattık. Bizzat kendim aradım ve Mustafa Bey'den (Kamalak) özür diledim. Burada herhangi bir kasıt olması mümkün değildir."

Topçu "Son dönemde şirketle ilgili birçok iddia ortaya atıldı. Maaşları krediyle mi ödüyorsunuz?" şeklindeki soruyu ise şöyle cevapladı.

"Bu tür haberlerin neden çıktığını anlamış değilim. Bu işleri az çok bilen, biraz aklı olan bu bilgilere ulaşabilir. Halka açık şirketiz. Bilançolarımız ortada. Hükümeti yıpratmak için THY'ye saldırıyorlar. Art niyetli bir karalama kampanyası uyguluyorlar. THY 12 yılda istikrarlı bir çıkış yakaladı. 12 yıl önce 1.2 milyar dolar olan ciro, bugün iştirakleriyle 17.5 milyar dolar seviyesine yükseldi. Çalışan sayımız 10 binden 45 bine çıktı. Bu süreçte hep kâr ettik, devletten bir kuruş garanti almadık. Türkiye'nin en fazla SSK primi ödeyen şirketiyiz. Hiçbir kredi almadan (leasing hariç) yatırım yapıyoruz. Sadece HABOM projesine 550 milyon dolar harcadık. Tamamı öz kaynaktan karşılandı. Nakitimiz zirvede. Her yıl yüzde 20 büyüyoruz. Bu rakamlara küçük bir incelemeyle herkes ulaşabilir. Nasıl oluyor da böyle bir çamur atılıyor? 

Yurtdışında rekabet edip savaşıyoruz ama asıl bizi üzen içimizdeki hainlerle savaşmak. Düşmanı dışarıda aramaya gerek yok içeride fazlasıyla var. Kurumsal kimliğimize saldırı olduğu için bu gazetelere dava açtık. Tekzip gönderdik yayınlamadılar. Bize çamur atanlardan hesabı hukuk önünde soracağız. Uçağa da bazı gazeteleri almıyoruz. Bunları "Hükümet aldırmıyor" deniliyor. "Bugüne kadar şu gazeteyi alın veya almayın" diye hükümet tarafından bir telkin yapılmadı. Ama milli havayolu şirketi olarak, ülkenin başbakanı bu kesimin gazetelerinin ülkeye ihanet ettiğini söylüyorsa THY olarak buna kayıtsız kalamayız. "