Türkiye’nin en büyük fuar kompleksi olma özelliği taşıyan İzmir’in yeni fuar alanı "Fuar İzmir", yarın Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılacağı törenle açılacak.

7 Haziran 2015'te yapılacak milletvekilliği genel seçiminde İzmir 2. bölgeden ön seçime girecek olan Kılıçdaroğlu, aday adayı olarak yarın ilk kez İzmir’e gelecek. Saat 10.00’da hem Fuar İzmir’in hem de dünyanın en büyük üç doğaltaş fuarından biri olan Marble'ın açılışını yapacak.

50 FUTBOL SAHASI BÜYÜKLÜĞÜNDE

Fuar İzmir’in temeli, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2013’te atıldı. Belediye, kompleks için öz kaynaklarından 400 milyon lira yatırım yaptı. Kompleksin yatırım tutarı, yapılacak kavşak ve monoray projeleriyle 600 milyon liraya ulaşacak. Bu rakamın ikinci etapta yer alan ek holler, otel ve kongre merkeziyle birlikte 1 milyar liraya çıkacağı belirtildi. Toplam 337 bin metrekare büyüklüğündeki arsa alanına sahip Fuar İzmir, 50 futbol sahasına eşit bir arazide kuruldu.

'İLK KEZ BİR BELEDİYE ÖZ KAYNAKLARIYLA YAPTI'

Fuar İzmir hakkında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye ve dünyada ilk kez sadece büyükşehir belediyesinin tek başına ve öz kaynaklarıyla böyle bir fuar tesisi yaptığını söyledi. Kocaoğlu, “Fuar ve fuarcılık konusunda ulu önder Atatürk, İzmir’e bir görev verdi. Bu görevi yerine getiriyoruz. Fuar İzmir şehir merkezine 15, havaalanına 10 dakika uzaklıkta, çevre yolu üzerinde. Fuar İzmir, kentimiz ve Türkiye'nin gelişmesinde, ürünlerin tanıtımında, hizmet sektöründe önemli bir kaldıraç olacak. Kültürpark fuar alanında yılda 30 fuar gerçekleştiriyoruz. Lokomotif fuarlarımız olan Marble ve Gelinlik fuarlarının artık burada büyümesi, fiziki şartlar nedeniyle imkansızdı. Fuar İzmir’de 365 gün fuarcılık yapacağız. Yarın açılacak olan Mermer ve Doğaltaş Fuarı'nın alanı geçen yıla göre yüzde 168, stant sayısı yüzde 64 arttı. Katılımcı sayısı bin 187'den bin 562'ye, yabancı katılımcı sayısı 275'ten 373'e çıktı. Şu anda potansiyelimiz beş misli büyüyecek, ileriki yıllarda yedi misli olacak.” dedi.