Münih İşadamları Derneği’nin (EXUV) düzenlediği iftar davetine onur konuğu olarak katılan Bavyera Eyalet Meclisi, SPD Grup Başkanı Markus Rindespacher, Türk kökenli işletmelerin Almanya ekonomisine katkılarının azımsanmayacak kadar büyük olduğunu söyledi. Rinderspacher, “Göçmenler Almanya için bir zenginliktir. Sadece Alman kültürü değil, Alman ekonomisi için de büyük bir zenginliktir. Türklere teşekkür borçluyuz. Bugün burada sizlere ve anne-babalarınıza teşekkür etmek istiyorum. Onlar sayesinde Almanya kalkındı, bu günlere geldi ve bugün sizlerle kalkınıyor” dedi.

EXUV iftar davetinde rakamlarla Türklerin ekonomiye katkısını anlatan Rinderspacher, 30 yılda 75 binden fazla işyerinde 330 bin kişiye istihdam sağlandığını ifade etti. Kendilerini yabancı ya da Almancı olarak görmediklerini belirten EXUV Genel Sekreteri Kemal Kaya ise, “Biz buranın bir parçasıyız. Almanya´nın başarısı aynı zamanda bizim başarımızdır. Onun için üyelerimizle birlikte daha güzel bir Almanya´ya katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Alman-Türk Ekonomi Birliği (DTW) Başkanı Bülent Tülay ise Türkleri aşağılayan ifadelerin yer aldığı 'Almanya kendini yok ediyor' kitabının yazarı Thilo Sarrazin'e gönderme yaparak, “Bizler artık Sarrazin’in dediği gibi sadece meyve ve sebze satan Türkler değil, Alman ekonomisinde söz sahibi olan etkili işadamlarıyız. Her birimiz ortalama 3-4 kişiye iş imkanı sağlıyoruz” dedi. İftara Markus Rindespacher eşi ile birlikte katılırken, Bavyera Yabancılar Meclisi Başkanı Nükhet Kıvran ve BUV Yönetim Kurulu üyesi Nagihan Usta’da davette hazır bulundu.