Türkiye’nin geleceğini ilgilendiren her konuda gençlerin de söz sahibi olması gerektiğine inanan TÜSİAD, kuruluş hazırlıklarını sürdürdüğü “Gençlik Platformu” için Trabzon’da bir çalıştay gerçekleştirdi. Çalıştay kapsamında TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes gençlerle bir araya geldi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes’ın katılımıyla bir otelde gerçekleştirilen TÜSİAD Gençlik Platformu Kuruluş Çalıştayı’na 8 üniversiteden 39 öğrenci katıldı. Etkinlikte, gençlere yönelik TÜSİAD çalışmaları aktarıldı. TÜSİAD’ın üniversite gençliğine yönelik iş fikri yarışması olan “TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var Yarışması” hakkında bilgi verildi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes, TÜSİAD olarak gençlere dokunmayı ve gençlerden katkı almayı çok önemsediklerini ifade etti. TÜSİAD Gençlik Platformu bu bakımdan çok değerli olduğunu anlatan Başaran-Symes, şunları kaydetti: “İlk çalıştayımızı İstanbul’da yaptık. İkinci çalıştayımızı bugün Trabzon’da gerçekleştiriyoruz. Antalya, İzmir, Ankara’da ve Güneydoğu Anadolu’da belirleyeceğimiz bir ilimizde de TÜSİAD Gençlik Platformu kapsamında toplantılar düzenleyeceğiz. Tüm çalışmalarımızdaki ortak hedef, gençler ile TÜSİAD’ın daha fazla yakınlaşmasını sağlamak ve karşılıklı birbirimizi besleyeceğimiz fırsatları yaratmak. Gençlik Platformu’nu TÜSİAD Yönetim Kurulu’na da katkıda bulunacak büyük bir fırsat olarak görüyor ve gençlerimize güveniyoruz. Bugün burada Karadeniz Bölgesi’nin sekiz üniversitesinden gelen gençlere üniversite öğrencilerine yönelik iş fikri yarışmamız TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var Yarışması’nı da duyurduk. Girişimciler tarafından kurulmuş bir sivil toplum kuruluşu olarak geleceğin girişimcileri olacak gençlerimize bilgi transferi yapabilme imkanı yaratmak bizler için çok önemli. İş dünyasından güçlü rehberlerle gençlere bilgi transferini sağlayıp gençlerin yeni iş fikirlerini geleceğin sağlam projelerine dönüştürebilirsek, ne mutlu bize.” dedi.

BU GENÇLİKTE İŞ VAR YARIŞMASI NEDİR?

“TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!” yarışması üniversite öğrencilerinin ekip halinde katılarak iyi iş fikirleri ile başvurdukları bir fikir yarışmasıdır. Yarışma sonucunda elemeyi geçen ekipler TÜSİAD Üye Rehberleri ile birlikte fikirlerini geliştirme ve iş planı hazırlama imkanı edecekler.

Tüm üniversitelerin lisans ve lisansüstü öğrencilerinin oluşturacakları 2-5 kişilik ekiplerin katılımına açık olan TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Yarışması’nın birincisi 75 bin TL, ikincisi 50 bin TL, üçüncüsü ise 2 bin TL para ödülü kazanacak. Ayrıca yarışma sonunda en çok başvuru yapan üniversiteye TÜSİAD Girişimcilik Bayrağı verilecek.