Ünye Orta Çarşı, her Ramazan’da olduğu gibi bu sene de adından söz ettirmeye devam ediyor. Ramazan dolayısıyla Orta Çarşı'da stant açan bayanlar el emeği göz nuru olan el işlerini Ünyelilerin ve turistlerin beğenisine sunuyor.

Yaptığı el işlerini görücüye çıkaran Canan Gür, şu ifadeleri kullanıyor: “Orta Çarşı’da Ramazan dolayısıyla stant açtık. Kokulu taşlar ve kokulu sabunlar yapıyorum. Dolap magnetleri var. Hazır taşlardan isimlik yapıyorum. Sepetler aranjmanlar yapıyorum. Onlarda tamamen el emeği. Ürünlerin malzemelerini sipariş üzerine Ünye dışından getirtiyorum. Bu işe hobi olarak başladım. Daha sonra da yapmaya devam ettim. Ramazan dolayısıyla böyle bir stant açmam söylenince seve seve kabul ettim. Bu sene ilk defa stant açtım. Halkın ilgi ve alakası da oldukça güzel. Ramazan bitene kadar standımız açık olacak. Standımıza herkesi bekliyorum.”

Yine Orta Çarşı’da ilk kez stant açan Habibe Açıkgöz, “Bende diğer arkadaşlarım gibi yaptığım el işlerimi sergilemek için burada stant açtım. Günlük hayatta kullandığımız 5 kiloluk su bidonları, pet şişelerini alıp evde kullanabileceğimiz bir eşya haline getiriyorum. Peçetelik, sabunluk, tesbih kabı, kalemlik gibi eşyalar ortaya çıkıyor. Yaptığım ürünleri 5 TL ile 20 TL arasında satışa sunuyorum. Ortaya çıkan malzemelere tek tek kılıf örüyorum, hepsi dikme yapıştırma değil. Kirlendiği zaman çıkarılıp yıkanabilir. Daha sonra tekrar giydiriliyor. Ramazan boyunca standımız açık olacak. Herkesi standımıza bekliyoruz.” diye konuşuyor.