Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Üyesi Turizmci Hüseyin Güneş; Çin, Güney Kore ve Japon turistlerin deniz, kum ve güneş turizmini tercih etmediğini söyledi.

Manavgat destinasyonunda her şey dahil sistemiyle turizm sektörüne hizmet veren 3 otelleri bulunduğunu belirten Güneş, MATSO ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Antalya bölgesinde kültür ve arkeolojik varlıklarını tanıma turizminin gelişmesi için Manavgat'ta Güney Koreli turistler ağırladığını, bölgenin deniz, kum ve güneş turizmi yanı sıra zengin bir kültür turizm zenginliğine sahip olduğunu kaydetti.

MATSO'da basın açıklaması yapan Güneş, bölgeye Avrupa ve Rus turizmi yanı sıra Uzak Doğulu turistlerin gelmesi için de çalışma yapılması gerektiğinin altını çizdi. Güneş, MATSO ve BAKA'nın bölgeye Japon, Güney Kore ve Çinli turistlerin gelmesi için o ülkelerin gazetecilerini ağırladığını ifade etti.

Güney Kore, Çin ve Japonların genelde Anadolu medeniyetleri varlıklarını tanımak için tura çıktığının altını çizen Güneş, "Uzak Doğulu turistler maalesef Avrupalı ve Rus turistler gibi deniz, kum ve güneş turizmini tercih etmiyor. Otelde kalma, havuz başında güneşlenme ve denize girmeye bağlı bir turizm anlayışları yok. Ülkemizde genelde İstanbul ve Kapodokya bölgesine ilgi duyuyorlar. Bölge turizmi Rus, İskandinav ve Avrupa turist ağırlıklı. Bölgemizin tarihi ve kültür mirası zenginliği Uzak Doğulu turistleri de bölgemize çekiyor." diye konuştu.