Almanya'da Federal Maliye Bakanlığı ve Adalet Bakanlığının hazırladığı yasa tasarısı, bankada hesap açtıracak vatandaşların hesap ücretleri konusunda daha şeffaf bir şekilde bilgilendirilmesini sağlayacak.

Almanya'da 2016 yılı başlarında yürürlüğe girmesi beklenen yasayla, bankalar artık yapacakları işlem için alacakları ücretler için ortak bir terminoloji kullanacak. Böylece vatandaşlar hangi bankaların kendilerine daha uygun ücretle hizmet sunduğunu görüp, hesap açtırırken ona göre karar verebilecek. Bunun yanında farklı bankaların sunduğu hizmetleri karşılaştıran internet sitelerine de belli standartları yerine getirmeleri halinde devlet tarafından sertifika verilecek.

Bu sitelerin bankaların sadece ne kadar ücret talep ettiklerini değil, ülke genelinde ne kadar şubeleri olduğu gibi hizmetleri de vatandaşlara bildirmesi gerekecek. Yeni uygulama hakkında farklı görüşler var. Bazıları yasanın kazanımlar sunacağını savunurken, bazı bankalar ise yasanın pek bir yeniliği olmadığını iddia ediyor.